10 Mart 2011 Perşembe

Sorgunlular, Kastamonu-Tosya Yaren Meclisi’nde

Tosyaturk.com’un haberine göre, Tosya Ahi Yaran Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yaren Meclisi ocak yakma mevsiminin sonuna doğru geleneksel misafir ağırlama törenlerinde Sorgunluları ağırladı.

“Bu kez misafirler Yozgat’tan” başlıklı haber şöyle:

“Tosya Ahi Yaran Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yaren Meclisi ocak yakma mevsiminin sonuna doğru geleneksel misafir ağırlama törenlerine devam ediyor.

Son olarak kaplıcaları ile ünlü Yozgat’ın Sorgun ilçesinden misafirlerini ağırlayan yarenler, yine kültür ve eğlence dolu bir gece ile misafirlerini ağırladılar.

Yaren geleneğine göre içeri alınan misafirler, yine gelenek doğrultusunda tüm yarenleri ve başağaları selamladıktan sonra yerlerini aldılar. Gece boyunca devam eden folklor gösterileri ve halk müziği dinletileri ile günün stresini attıklarını ifade eden misafirler, geleneksel orta oyunlarına da katılarak kültürümüzün bu şekilde canlı tutulduğu için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yine aynı şekilde yaren kültürüne özgü sofralarda yemek yiyen misafirler, Cezayir Marşı ile uğurlandı. Misafirler, yapılan etkinlikten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, Tosya’nın bu konuda oldukça ileride olduğunu ve Sorgun’dan Tosya’ya kadar geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.”

Hiç yorum yok: