10 Mart 2011 Perşembe

AK Parti’de aday belirleme süreci hızlandı

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nde aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Mart’a kadar istifa etmeleri gerekiyor.

AK Parti’den aday adayı olacak erkek talipliler 3 bin, bayan talipliler ise bin 500 Lira başvuru ücreti yatıracaklar.

Adaylık için ilk başvuruyu Göz Doktoru Dr. Ertuğrul Soysal yaptı. Mühendis Hasan Sarıkaya ise, başvuru ücretini yüksek bulduğu için aday adaylığından vazgeçti.

Nurullah Nurdoğan ve Dr. Ertuğrul Soysal’ın adaylık açıklamalarını bu gün, İsmail Yılmaz’ın Cuma, Mustafa Albayrak’ın Cumartesi, Erkan Doğan’ın da Pazar günü yapmaları bekleniyor. Aday adaylığını ilân etmesi beklenen bir başka isim de Halil İbrahim Şener. Kamu görevlisi Ahmet Hakkı Halaçlıoğlu da aday adaylığı için istifa etmesi beklenen isimlerden. Sibel Yıldırım, aday adaylığını daha önce açıklamıştı.

AK Parti eski İl Başkanı Avukat Yusuf Başer de, daha önce aday adayı olacağını ilân ederek, görevinden istifa etmişti.

İskender Minar, Yusuf Erkoç, Şenol Daştan’ın da aday adayı olabilecekleri, çok sayıda sürpriz aday adayının da çıkabileceği belirtiliyor.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, adayların belirlenmesine yönelik temayül yoklamalarını 19-20 Mart tarihlerinde yapacak. Temayül yoklamasının sonuçları da kamuoyuna açıklanacak.

(Kaynak: merhabayozgat.com)

Hiç yorum yok: