22 Şubat 2011 Salı

Yozgatlı Başsavcı Aykut Cengiz Engin,
İstinaf mahkemesi başsavcılığına getirildi

Yozgatlı bürokratlardan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Aykut Cengiz Engin, geçen yıl, Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan ile yaptığı görüşmenin ses kaydının internette yayınlanması sebebiyle gündeme gelmişti.

Tuncay Özkan tarafından kayda alındığı iddia edilen görüşmede Aykut Cengiz Engin olduğu ileri sürülen kişi, “Sorgulamayı başından sonuna kadar talimatınızla yürütüyoruz” dediği Özkan’dan yardım istiyor. “Bana öyle sorulmasını istediğiniz, sizin için bilinenlerin dışında ilginç bir şey varsa, Engin’e not tuttur da onları soruşturma konusu yapalım” ifadesini kullanan Başsavcı Engin’e Özkan, “Evet olur, memnuniyetle” karşılığını veriyor.

Engin, muhabirlerin söz konusu ses kaydına dair soruları üzerine yaptığı ilk açıklamada “Montaj var mı bilmiyorum. Talimat gibi duyulan şey, dil sürçmesidir” demişti. Engin daha sonra yaptığı açıklamada ise, ses kaydındaki sesin kendisine ait olmadığını ileri sürerek, şunları söylemişti: “Bu ses kaydını dinlemişseniz, benim sesimle herhangi bir benzerliği bulunmadığı da fark edilecektir. Tamamen montaj ve teknik imkânlar kullanılarak oluşturulmuş bir kayıttır.”

Engin, İstinaf Mahkemesi’ne Başsavcı oldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 9 bölgede kurulma kararı alınan bölge adliye (istinaf) mahkemelerinin başsavcılarını belirledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

HSYK'nın, Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılıklarına Ait Atama Kararnamesi, Kurul’un internet sitesinde yayınlandı.

Yozgat, Ankara’ya bağlı

Yozgat, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin sorumluluğunda olacak. Mahkemenin sorumluluğuna giren iller şöyle sıralanıyor: Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: