2 Aralık 2010 Perşembe

Tümgan: Demokrasilerin vazgeçilmezi ‘çok seslilik’ ama Yozgat’ta ‘çok sessizlik’ yaşanmakta

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Merhaba Yozgat”ın köşe yazarlarından Soner Tümgan, muhalefet partilerinin yerel siyaset üretmeyen il başkanlarını istifaya davet etti.

Muhalefet partilerinin il teşkilatlarının Yozgat’ı tanımadıklarını, Yozgat’ı yorumlayamadıklarını Yozgat’ı yaşamadıklarını ve Yozgat’ın sorunlarıyla ilgilenmediklerini ileri süren Tümgan, “Çok partili bir sistemimiz varken Yozgat neredeyse tek partili olarak yönetiliyor. Oysa demokrasilerin vazgeçilmezi olan çok seslilik yerine Yozgat’ta çok sessizlik yaşanmakta” tespitinde bulundu. Tümgan, “İstifa et kardeşim” başlıklı yazısında, tepkisini şöyle ifade etti:

İstifa et kardeşim!

“Yozgat’ta siyaset yapanların profilleri değişmeli. Yozgat, yerel manada siyaset üretmekte zorlanıyor. İktidar partisi mensupları rutin işlerine devam ederken özelikle muhalefet partileri Yozgat’tı tanımıyor, Yozgat’ı yorumlayamıyor, Yozgat’ı yaşayamıyor. Yozgat’ın sorunlarıyla ilgilenmiyor.

İktidar partisi ve muhalefet partisi dışarıda bıraktığımızda siyasi partiler tabela partilerinden öteye gidemiyor. Hal böyleyken Yozgat adına hesap sorulmuyor, Yozgat adına fikir üretilmiyor. Çok partili bir sistemimiz varken, Yozgat neredeyse tek partili olarak yönetiliyor. Oysa demokrasilerin vazgeçilmezi olan çok seslilik yerine Yozgat’ta çok sessizlik yaşanmakta.

CHP Yozgat’ta yok, MHP Yozgat’ta yok, Saadet, Has, BBP ve diğerleri Yozgat’ta yok. Yozgat, zaten kaybedilmiş olarak devam ettirilen İl Başkanlığından, kimse kusura bakmasın ama, hiçbir hükmü yok. Geçerliliği yok.

Peki madem AK Parti dışında diğer partiler Yozgat’ı temelli kaybetmişçesine hareket ederken, teşkilatların ne yaptığını sorgulamak lâzım! Teşkilatlar acaba gelen giden olmadığından dolayı örümcek bağlamış durumda mı? Çayın çorbanın bile hesabını yapan diğer partiler için Yozgat bir angarya mı? “Rica ettiler yapıyoruz. Alışkanlık, bırakamıyoruz” diye mi düşünüyorlar?

Bırakınız efendim. Gerçekten bırakınız. Koltuklarınızı ve yönetimlerinizi Yozgat için bir şeyler yapmak isteyenlere bırakınız. Bırakınız. Gidiniz. Milletin dimağındaki saygın yerinizi koruyunuz. Bakın işte olmuyor. Yoksunuz Yozgat’ta. Vatandaşta kabul etmiyor sizi. Bu ısrarın arkasında ne var ki, bu kadar saplanış kalmışsınız?

Önümüzde seçim var. Genel merkezlerin seçim zamanları sizi görecek. Bunu herkes biliyor. Bırakın koltuklarınızı şimdiden, yeniler kursun ekiplerini, çalışsınlar şimdiden. Ha, diyorsanız ki “Biz böyle iyiyiz”, biraz da sizin sayenizde Yozgat iyi.

Daha önceki yazılarımda yerel siyaset ayağa düştü demiştim. Şimdi yerin dibine doğru hızla ilerlemekte. Yer altı dünyasının tanrısı Hades bile bu durumdan şikâyetçi. Yerinden olacak. Ama siz hâlâ yerinizdesiniz. Genel başkanlarınızın seçim mağlûbiyetlerinde yapmadığını bari siz yapın. İstifa edin. İstifa edin. Yozgat istifade etsin, yeni gelecek olanlardan.

Yeni gelen yaraya merhem olacak mı? Denenmeden bilinmez.”

Hiç yorum yok: