1 Aralık 2010 Çarşamba

Gözaltına alınan Özışık, Kayseri’ye götürüldü

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla, yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul Kâğıthane’de bir otelde gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, dün akşam saatlerinde Kayseri’ye götürüldü. Özışık’ın sorgusunun Kayseri’de yapılacağı öğrenildi.


Kayseri Şeker Fabrikası’nda yolsuzluk iddiasıyla başlatılan operasyon devam ediyor.

Sabah saatlerinde Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla başlatılan çalışma doğrultusunda Kayseri Şeker Fabrikası idari ve yönetim binasında aramalar devam ediyor. Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı ile birlikte Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları düzeyindeki gözaltılar akşam saatlerinde de devam etti.

Şu ana kadar 27 kişinin gözaltına alındığı ve yaklaşık 15 kişinin de olayla ilgili bilgisine başvurulduğu öğrenildi. Gözaltıların devam edebileceği belirtilirken, İstanbul’da gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Kayseri’ye götürüldü. Adli Tıp Kurumu’na götürülerek burada sağlık muayenesinden geçirilen Özışık, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Burada Özışık’ın ifadesinin alınacağı öğrenildi. Daha sonra gözaltına alınanların Ankara’ya gönderileceği bildirildi.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 9 ilden gözaltı olduğu öğrenildi. Fabrikanın üst düzey yöneticilerinden gözaltına alınan şahıslarla ilgili ev ve işyerlerinde arama yapıldığı belirtildi.

(Kaynak: timeturk.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Osmanlı Padişahları kendilerine.Mağrurla padişahım senden büyük Allah var dedirtirlermiş.
Vedat mağrurlandı.Ama Vedat'tan büyük devlet ve ALLAH var.
Suuçluysa cezasını en ağır biçimde çeksin.