30 Kasım 2010 Salı

Vedat Ali Özışık İstanbul’da gözaltına alındı

Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi Başkanı Vedat Ali Öşızık İstanbul'da, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Cuma Karataş Sivas’ta, 7 fabrika çalışanı da Kayseri'de gözaltına alındı. Türkiye genelindeki operasyonda şu ana kadar 25 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Şeker fabrikalarına büyük operasyon

Türkiye genelindeki üç şeker fabrikası ile bağlantılı yolsuzluk iddiaları üzerine Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı operasyon devam ediyor.

Türkiye genelindeki operasyonda şu ana kadar 25 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Kayseri'de ise sabah saatlerinde gözaltına alınan 7 kişiden sonra Sivas'tan pancar alımı yapan 3 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Cuma Karataş, hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Ankara Özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın çeşitli ihbarlar üzerine şeker fabrikalarında mali yönden usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı yolundaki şikâyetler üzerine aralarında Kayseri'nin de bulunduğu 3 şeker fabrikasında bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi Başkanı Vedat Ali Öşızık İstanbul'da, 7 fabrika çalışanı da Kayseri'de gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden gelen polis ile birlikte Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Kayseri Şeker Fabrikası'nda halen arama yapıyor. Aramada bazı dosyalara ve bilgisayarlara el konulduğu belirtildi.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceğine dikkat çekildi. Kayseri ve Türkiye genelinde gözaltına alınan şahısların Ankara'ya gönderileceği bildirildi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, sabah saatlerinde başlayan operasyonun Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatıldığını söyledi. Operasyonun yolsuzlukla ilgili olduğunu ama soruşturma ile ilgili kesin bilgilerin savcılıkta olduğunu ifade eden Aydın, Türkiye genelinde gözaltına alınanların sayısının 25'e ulaştığını öğrendiklerini ancak sayının artabileceğini belirtti.

Öte yandan Kayseri Şeker Fabrikası'nda gözaltına alınan Genel Müdür Yardımcısı Cuma Karataş, sağlık kontrolünden geçmek üzere Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis nezaretinde getirilen Karataş, muayenesinin ardından hastaneden emniyete götürüldü. Bu arada polisin elinde çok sayıda dosya bulunduğu görüldü. (Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: