30 Kasım 2010 Salı

Hat ve ebru sanatına belediye desteği

Yozgat Belediyesi tarafından Çapanoğlu Camisi’nin çevresine yapılan büfelerden bazıları, geleneksel Türk İslâm sanatlarının yaşatılması için hat ve ebru sanatçılarına tahsis edilecek. Büfelerden biri de Yozgat Müftülüğü’ne verilecek.

Yozgat Belediyesi tarafından sürdürülen Çapanoğlu Büyük Camisi Çevre Düzenlemesi Projesi’nin büyük bir bölümü tamamlandı.

Yozgat Belediyesi tarafından 16 Ocak 2010 tarihinde 689 bin TL’ye ihale edilen ve 31 Aralık 2010 tarihinde bitirilmesi planlanan projede inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Toplam alanı 7 bin 500 metrekare olan projede 25 dükkân, kafeterya, satış büfesi, bin metrekare yeşil alan, 2 bin metrekare granit döşeme, 3 bin metrekare alan andezit döşeme ve süs havuzu, tuvalet ve abdesthaneler yer alıyor.

Proje içerisinde bulunan 25 dükkân ve büfelerin tamamlandığını belirten Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Proje süresi 31 Aralık’ta sona eriyor. Proje erken tamamlanıp erken teslim alırsak, iş yerlerinin ihalesini yapıp kiraya vereceğiz. Büfelerden bir tanesini müftülüğümüze meclis kararıyla tahsis ettik. Diğerlerini ise yine ebru ve hat sanatı yapılması ve bu sanatların yaşatılması için vereceğiz” dedi.

Projeye ek olarak Müftülük hizmet binasının yıkılmasının fikir olarak gündemde olduğunu ifade eden Başkan Başer, “Belediye olarak müftülüğümüze uygun bir yer tahsis edilmesi ve müftülük binasının da yıkılarak bu projeye dahil edilmesini düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalar var ancak netlik kazanmadı” diye konuştu.

(Kaynak: haberciniz.biz)

Hiç yorum yok: