2 Aralık 2010 Perşembe

Emlakçı Hızarcı: Yozgat şantiyeye döndü,
emlakçılık önemli bir iş kolu hâline geldi

Yozgat’ta emlakçılık yapan Abdullah Hızarcı, TOKİ ve özel müteşebbisler tarafından yapılan konutların Yozgat’ı adeta şantiyeye çevirdiğini belirterek, “Bu kapsamda vatandaşların konuta olan talebi arttı ve emlak piyasası başlı başına bir iş kolu hâline geldi” dedi. Hızarcı, Yozgat’ta aktif olarak Emlakçılar Odası’nın bulunmadığına da dikkat çekti.

Giyim sektöründen emlak sektörüne

Yozgat’ta yıllardır giyim üzerine faaliyetini sürdüren ancak konuta olan ilginin artması üzerine emlakçılık yapmaya başladığını belirten Abdullah Hızarcı, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Yozgat’ın gelişimini hızla sürdürdüğünü, bu çerçevede ilde inşaat sektörünün arttığını ifade etti. Hızarcı, “Emlakçılık sektörü çok önemli bir iş kolu haline geldi” dedi.

Emlakçılar Odası yok

Yozgat’ta aktif olarak Emlakçılar Odası’nın bulunmadığını ifade eden Hızarcı, şu değerlendirmede bulundu:

“İlimizde 80’e yakın emlakçı var. Bu sayının her geçen gün artacağını tahmin ediyorum; çünkü, çok değil, bundan 5 yıl önce ilimizde inşaat sektörü bu kadar hareketli değildi. Emlakçı sayısı da 10’u geçmezdi. Fakat Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve özel müteşebbisler tarafından yapılan konutlar, Yozgat’ı adeta şantiyeye çevirdi. Bu kapsamda vatandaşların konuta olan talebi arttı ve emlak piyasası başlı başına bir iş kolu hâline geldi. Emlakçılık, ekonomik anlamda fazla sermaye gerektirmediği için fazla bir risk taşımıyor. Bu yüzden sektöre yönelmeler de arttı. Yozgat, inşaat sektöründe gelişimini hızla sürdürüyor. İlimizin dört bir tarafında konut inşaatlarının yapımı devam ediyor. Tamamlanan konutlar da çok geçmeden bir kaç hafta içerisinde alınıyor. Şu an ilimizde ev fiyatları 50 ile 180 bin TL arasında değişiyor. Kira bedelleri ise 300 ile 750 arasında değişiyor.”

(Kaynak: haberajans.com)

Hiç yorum yok: