2 Aralık 2010 Perşembe

2 çocuğun boğulduğu Kirazlı Göleti’nin çevresine yapılacak tesislerde yüzme havuzu da yer alacak

Yozgat İl Özel İdaresi’nin geçen Eylül ayında 2 çocuğun boğularak hayatını kaybettiği Kirazlı Göleti’nin çevresine inşa etmeyi planladığı sosyal tesislerin içinde büyük bir yüzme havuzu da yer alıyor.

Üzerinde 2 yıldır çalışılan projede yüzme havuzunun yanı sıra spor salonu, restoran-kafe, futbol ve basketbol sahaları da bulunuyor. Şubat ayında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne sunulacağı belirtilen ve 6 milyon Lira’ya mal olması planlanan projenin hayata geçirilebilmesi için genel müdürlüğün yerel yönetimlere verdiği destekten faydalanılabileceği kaydediliyor.

Bu proje, o proje mi?

Yozgat Muhabir’de 17 Ağustos 2010 tarihinde “Çocuklar yüzme havuzu istiyor” başlığıyla yayınlanan yorumda, “Yozgat’a 7 bin 500 metrekarelik yüzme havuzu yaptırılıyormuş” ara başlığı altında şunlar kaydedilmişti:

www. arkiv.arkitera.com isimli internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Yozgat İl Özel İdaresi, 7 bin 500 metrekarelik bir kapalı yüzme havuzu projesi hazırlatmış. Sitede yer alan bilgilere göre, “Ace Mimarlık Müh. Müş .İnş. ve Ltd. Şti.” tarafından 2009’da projesi hazırlanan kapalı yüzme havuzunun yapımı devam ediyor. Tasarım ekibi / Yardımcı Mimarlar da Orçun Ersan, Nilgün Deniz, Uğur Furtana, Kıvanç Cumik ve Cemal Bilir olarak sıralanıyor. Sitede, Kapalı Yüzme Havuzu projesinin oldukça ‘havalı’ grafik/resimleri de yer alıyor.

Yozgat’ta gerçekten böyle büyük ve modern bir kapalı yüzme havuzu yapılıyor mu? Yapılıyorsa, inşaatı hâl-i hazırda ne durumda? Ne zaman hizmete açılacak? Bu havuz nerede yapılıyor? Havuzdan kimler ne şekilde faydalanabilecekler? (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: