7 Aralık 2010 Salı

Kızılay’ın yeni hizmet binası törenle açıldı

Türk Kızılayı Yozgat Şubesi’nin yeni hizmet binası, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Küçükali, kan merkezinin yakında hizmete geçeceğini, ardından Türk Kızılayı tarafından Yozgat’a bir aşevi ve bir yurt ile afet durumlarında kullanılmak üzere bir lojistik destek deposu kurulması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Türk Kızılayı Yozgat Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılış törenine katılmak için Yozgat’a gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Vali Necati Şentürk’ü ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’i ziyaret ederek sohbet etti. Küçükali’nin Valiliği ziyaretine, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun da katıldı. Ziyarette Vali Şentürk, Küçükali’ye Yozgat Saat Kulesi rölyefinin bulunduğu bir plaket, Küçükali de Vali Şentürk’e çini vazo hediye etti.

Daha sonra, Türk Kızılayı Yozgat Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılış törenine geçildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, törende yaptığı konuşmada, kan merkezinin yakında hizmete geçeceğini, ardından Türk Kızılayı tarafından Yozgat’a bir aşevi ve bir yurt ile afet durumlarında kullanılmak üzere bir lojistik destek deposu kurulması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Vali Necati Şentürk ise, vatan ve millet sevgisinde Türkiye’nin önde gelen illerinin başında Yozgat’ın geldiğini ifade ederek, “Yüreği insan sevgisiyle dolu Yozgat insanı, bugüne kadar her türlü insanî yardım konusunda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiştir. Bu bağlamda Türk Kızılayı’na da gerektiğinde her türlü yardımı yapmış olan Yozgat insanı yapılacak her türlü yatırımı fazlasıyla hak etmiştir” dedi.

Açılıştan sonra Vali Necati Şentürk tarafından Çapanoğlu Kent Park’ta Testi Kebabı ve Hayri İnal Konağında Arabaşı ikram edilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, daha sonra Yozgat’tan ayrıldı.

Hiç yorum yok: