8 Aralık 2010 Çarşamba

Haşim Kılıç, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorununu çözme sözü verdi

Yozgat Lisesi mezunu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma konusunda yaşadıkları sıkıntıyı gidereceklerini söyledi. Kılıç, “Her türlü sıkıntınızda ve taleplerinizde bizler buradayız ve kapılarımızın sizlere daima açık olduğunu unutmayınız” dedi.

Kılıç, Rektör Varinli ile birlikte kendisini ziyaret eden ğğrencilere “Okul bitince hepinizin dikey geçiş sınavları ile hukuk fakültesine geçmesini bekliyorum” tavsiyesinde bulundu. Kılıç, öğrencilerden de bunun için gayret edeceklerine dair söz aldı.

Bozok’tan Haşim Kılıç’a ziyaret

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, okul müdürü Abdullah Şengönül, Sekreter Oğuz Duygu ve Yüksekokul öğrencileri ile birlikte, Bozok Üniversitesi’ne verdiği destekten dolayı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi Yüce Divan salonunda gerçekleşen kabulde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, öğrencilere seslendi. Bozok Üniversitesi’nin sorunlarının çözümünde ve gelişmesinde daima yardımcı olmaya çalıştıklarını ve her zaman desteklerinin devam edeceğini ifade eden Kılıç, “Sayın Rektörümüze Yerköy için bir şeyler yapmamız gerektiğini ifade ettik. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Adalet Meslek Yüksekokulu seçeneği öne çıktı ve gayretli çalışmalar sonucunda bugün faaliyetini sürdüğünü büyük bir mutlulukla görüyoruz” dedi.

Dikey geçiş sınavlarına girip hukuk fakültelerine girin

Varinli ve okul idarecileri ile birlikte kendisini ziyaret eden yüksekokul öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Kılıç, şunları söyledi:

“Ülkemizde başta adliyeler olmak üzere birçok kamu kurumunun nitelikli eleman ihtiyacı Adalet Meslek Yüksekokulları aracılığı ile yetiştirilmektedir. Bu bakımdan adliye teşkilatlarının sizlere ihtiyacı var. Ayrıca, okul açılış töreninde yine ifade etmiştim; sizler hedeflerinizi yüksek tutmalısınız. Okul bitince hepinizin dikey geçiş sınavları ile hukuk fakültesine geçmesini bekliyorum. Şimdi burada bana güçlü bir şekilde söz vereceksiniz ve hukuk fakültesini bitirme gayretlerinde olacaksınız.”

Öğrencilerin öneri ve beklentilerini de dinleyen Kılıç, öğrencilerin barınma talebine dair konuyu takip ettiklerini ifade ederek, “Merak etmeyin; biz o konuyu çözüme kavuşturacağız. Rektörünüz burada, müdürünüz burada; varsa bir sorun, hemen çözelim” dedi.

Her türlü sıkıntınızda bizler buradayız

Öğrencilerin ziyaretinden memnuniyetini ifade eden Başkan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ahde vefanın ve ülkemize, milletimize karşı sorumluluklarımızın farkında olmalıyız. Kurumların ilerlemesi ve güçlendirilmesinde özverili çalışmalarda bulunmak gerekir. Bozok Üniversitesi, hızlı bir gelişim sürecini gerçekleştirerek yeni kurulmuş olmasına rağmen özverili çalışmalarla ilerleyişini sürdürmektedir. Bunun son örneğini Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nun açılışında net bir şekilde gördük. Şimdi sizlerin buraya gelmesi de o özverili çabaların boşuna olmadığını ve bu ülkenin insanlarına her türlü hizmetin lâyık olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu nazik ziyaretten onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Her türlü sıkıntınızda ve taleplerinizde bizler buradayız ve kapılarımızın sizlere daima açık olduğunu unutmayınız.”

Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri adına konuşan Onur Alkan isimli öğrenci ise, destek ve kabullerinden dolayı Haşim Kılıç’a teşekkür ederek; hedeflerinin bu teveccühe lâyık olmak ve ülkeye katkı sağlamak, hizmet etmek olduğunu ifade etti.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nun açılışında önemli katkılarından dolayı Haşim Kılıç’a üniversite ve öğrencileri adına teşekkürlerini belirten Rektör Prof. Dr. İnci Varinli de “Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette Rektör Varinli, günün hatırasına Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a Bozok Üniversitesi rozetini, öğrenciler ise çiçek takdim etti. Ziyaret programı toplu halde fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Hiç yorum yok: