14 Kasım 2010 Pazar

Yozgat Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü,
uykusuz şoförleri uyuttuktan sonra yola çıkarıyor

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, uykusuz ve yorgun olduklarını tespit ettikleri uzun yol şoförlerine çay kahve ikram edip, kendilerine bir süre uyuma imkânı sağladıktan sonra yola çıkarıyorlar.

Kamyon şoförü İsmail Avcı, Yozgat emniyetinin bu uygulamayla polislerin sadece ceza yazan kişiler olmadığını gösterdiğini belirterek, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, uzun süreli tatil sebebiyle yoğunluk kazanan trafikte Kurban Bayramı’nın mateme dönüşmemesi için, denetlemelerini artırırken, bazı özel tedbirleri de uygulamaya koydu.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Ali Atlı, yol üzerinde bulunan bölge trafik istasyonlarında 04.00-06.00 saatleri arasında yaptıkları uygulamalarda, araçları durdurup, uzun süreli araç kullanan şoförlerin evraklarını kontrol ettikten sonra, uykusuz ve yorgun olduklarını tespit ettikleri şoförlere dinlenme imkânı sağladıklarını söyledi. Başkomiser Atlı, “Çay, kahve ikram ediyoruz. Uyku ihtiyacı olan ve dinlenmek isteyenler ise uyuyup dinlendikten sonra yollarına devam ediyor” dedi.

Şoförler uygulamadan memnun

Erzurum’dan Eskişehir’e giden Adnan Kahraman isimli şoför, Türkiye’de böyle bir uygulamayla ilk defa Yozgat’ta karışlaştıklarını belirterek, memnuniyetini şöyle ifade etti:

“Uzun yoldan geliyorum. Trafik çok yoğun olduğu için insanın gözleri yoruluyor ve dinlenme ihtiyacı oluyor. Burada trafik ekipleri bizi durdurdu, uygulama hakkında bilgi verdiler. Bize çay ikram ettiler. 1 saat kadar uyuduk, şimdi yolumuza devam ediyoruz. Uygulamadan dolayı Yozgat Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerine çok teşekkür ediyor, bu tür uygulamaların yaygınlaştırılmasını istiyoruz.”

Polislerin sadece ceza yazan kişiler olmadığını gösterdiler

Kamyon şoförü İsmail Avcı da “Trafik ekipleri ile şoförler normalde aynı kaderi paylaşıyor; ikisi de sürekli yollarda. Bu uygulamayı çok beğendik. Polislerin sadece ceza yazan kişiler olmadığını bu uygulama göstermektedir” diye konuştu.

Erzurum’dan Antalya’ya giden Zati Çığın isimli şoför ise, bu tür uygulamaların uzun yol şoförleri açısından çok önemli bir uygulama olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Uzmanlar sürekli uzun yolculuk yapanların 3 saatte bir mola vermesini istiyor. Bu yapılan uygulama da vatandaşın bu kurala uymasını sağlıyor. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekiplerine yaptıkları bu güzel uygulamadan dolayı teşekkür ediyorum.”

Hiç yorum yok: