14 Kasım 2010 Pazar

Sarıkaya’nın şairleri ve yazarları dernek kurdular

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ndeki şairler ve yazarlar, sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha etkili ve hâle gelmesi için Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği’ni kurdular.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, derneğin kurulmasının Sarıkaya için kültürel anlamda çok büyük önem arz ettiğini belirterek, “Yeni kurulan bu derneğe elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ndeki şairler ve yazarlar, çalışmalarını artık bir dernek çatısı altında yürütecekler. İlçedeki şairler ve yazarlar, Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği adıyla bir dernek kurdular. Derneğin başkanlığına Kelami Akdemir, Başkan Yardımcılığına da Harun Sadık getirildi. Dernek Başkanı Kelami Akdemir, “Derneğimiz ilçemizi içerde ve dışarıda en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez ise, bu dernek sayesinde sosyal anlamda etkinliklerin daha da artacağını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Sanatsal anlamda ilçede bu bir eksiklikti. Bu derneğin kurulması Sarıkayamız için kültürel anlamda çok büyük önem arz etmektedir. Yeni kurulan bu derneğe elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Derneğimizin kurulmasında emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” (CİHAN)

Hiç yorum yok: