5 Kasım 2010 Cuma

Karadeli’den Çiçek’e: Özel bir işletmenin işçileri nasıl devlet güvencesinde olabilir?

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, daha önce düzenlediği basın toplantısında, Et ve Balık Kurumu’na devredileceği belirtilen Et Entegre Tesisleri’nde çalışanların haklarının baki olduğunu, herhangi bir olumsuzluk yaşanması hâlinde, Bakanlığın belirleyeceği yerlerde istihdam edileceklerini söyledi.

Yeni Ufuk gazetesi yazarı Muammer Karadeli ise, özel bir işletmede çalışan işçilerin nasıl olup da ‘devlet güvencesi’ altında olabileceğini sordu. Karadeli, “Kafa karıştıran açıklamalar” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

“Biliyoruz ki, Et Entegre Tesisleri Pınar tarafından işletilmekteydi. Pınar’ın da herhangi bir bağlamda devletle ilişkisi yok. Çalışanların ne resmî anlamda bir güvenceleri var, ne de devletin herhangi bir kurumu ile işveren / işçi ilişkisi. Eğer Pınar devre dışı kalacaksa, işçiler tazminatını alır, iş hakkı fesholur. Olay bu kadar basit.

O zaman Sayın Çiçek, çalışanları hangi açıdan devlet çalışanı olarak ele aldı? Hangi Bakanlık özelde çalışan bir personeli devlet güvencesi altında değerlendirip, başka kurumlarda istihdam sözü verdi? Sayın Çiçek’in açıklamaları bu nedenle oldukça kafa karıştırıyor. Umarım yanılan biz oluruz, Sayın Çiçek haklı çıkarlar.” (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: