5 Kasım 2010 Cuma

CHP Yozgat İl Başkanı Keven:
Kargaşa uzun sürerse çözüm yeri kurultaydır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Ali Keven, “Bu iç kargaşa, bu iç çelişkiler uzun sürerse, açık söylemek gerekirse, bunun çözüm yeri kurultaydır” dedi.

CHP’de yaşananların, ‘birilerinin çizdiği, şekillendirdiği bir senaryo gibi gözüktüğünü’ ileri süren Keven, olayların durgunlaşmasından sonra delegeleri ve ilçe başkanlarını toplayarak, CHP’de yaşananlar konusundaki görüşlerini açık ve net bir şekilde ortaya koyacaklarını söyledi. Keven, kendisinin ve arkadaşlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eski Genel Sekreter Önder Sav’ı da çok sevdiklerini ifade ederek, ‘Genel Başkandan yana mısınız, Genel Sekreterden yana mısınız?’ sorusunun yanıltıcı bir soru olduğunu ileri sürerek, “Biz CHP’den yanayız” dedi.

CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, Merhaba Yozgat gazetesinin sorusu üzerine, CHP’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Olaylar durulunca açıklama yapacağız

Henüz kurultay delegeleri ve parti teşkilatı ile bu konuda bir görüşme yapmadıklarını belirten Ali Keven, yaşananları basından takip ettiklerini, ‘olayların gelişmesini ve durgunlaşmasını beklediklerini’ söyledi. Keven, “Sonra büyük olasılıkla hem kurultay delegeleri hem de ilçe başkanlarını toplayıp bu konuda görüşlerimizi açık ve net bir şekilde ortaya koyacağız” dedi.

Bu süreçten güçlenerek çıkacağız

“Gönül isterdi ki böyle bir sıkıntı olmasın, böyle bir sıkıntı yaşanmasın, parti seçime 6 ay kala böyle bir sıkıntılı süreçten geçmesin” diyen Keven, CHP’nin 85 yıllık tarihinde bu tür sıkıntılı süreçleri çok yaşadığını belirterek, partinin bu süreçten de yükselerek çıkacağına inandığını söyledi. Keven, şöyle konuştu:

Partiyi kargaşaya sokmak yanlış olur

“Partiyi yöneten insanlar, akl-ı selim insanlardır. Dünyayı, Türkiye’yi gören, anlayan, Türkiye’nin sorunlarını bilen insanlardır. Bu aşamada partiyi kargaşaya sokmanın büyük yanlış olacağını onlar da bizim kadar biliyorlardır. Bu sıkıntının kısa süreceğini ve bu süreçten de partinin, açık söylemek gerekirse, güçlenip çıkacağını umuyor ve bekliyorum.”

Kılıçdaroğlu’nu da Sav’ı da çok seviyoruz

Kendisinin ve arkadaşlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eski Genel Sekreter Önder Sav’ı da çok sevdiklerini ifade eden Keven, ‘Genel Başkandan yana mısınız, Genel Sekreterden yana mısınız?’ sorusunun yanıltıcı bir soru olduğunu ileri sürdü. Keven, “Biz CHP’den yanayız. Bizim için parti önemli. Kişiler ve koltuklar gelip geçici. Bugün bu makamda birileri vardır, yarın başkaları olacaktır. Bugün genel başkanımız tarafından alınan kararlar, bizim için esastır, doğrudur. Biz onların alacağı her karara saygı göstereceğiz ve parti işleyişi içerisinde gereğini yapacağız” diye konuştu.

Çözüm yeri kurultaydır

Keven, olağanüstü kurultaya gidilmesi konusundaki görüşlerini ise şöyle dile getirdi:
“Yani bu iç kargaşa, bu iç çelişkiler uzun sürerse, açık söylemek gerekirse, bunun çözüm yeri kurultaydır. Çünkü partinin en üst noktası kurultaydır. Kurultayın bu sorunlara köklü, net çözümler bulacağına inanıyorum. Eğer sıkıntılar devam ederse, kesinlikle çözüm yeri kurultaydır.”

Yaşananlar, birilerinin senaryosu

CHP’de yaşananların, ‘birilerinin çizdiği, şekillendirdiği bir senaryo gibi gözüktüğünü’ ileri süren Keven, “Sayın Genel Başkanım Deniz Beyin yaşamış olduğu o komplo süreci ve devam eden olaylar, sanki bir senaryo gibi geliyor; ama CHP tarihi itibariyle hiçbir zaman bu tür senaryoların oyuncusu olmamıştır olmaz da. Çünkü CHP gücünü ‘Kuvva-i Milliye’ ruhundan alan, devlet kuran anlayışı sergileyen bir siyasî organizasyondur ve bugün Avrupa’da en eski ve en yaşlı partilerden bir tanesidir” diye konuştu.

Genel Başkanımızın talimatlarına göre hareket edeceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık sürecinde, önceki dönemlerde yaşanmayan bir coşku yaşandığına işaret eden Keven, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Biz istiyoruz ki, bu olgu, bu heyecan, parti bütünlüğünün içerisinde devam etsin. Bütün il başkanlarının, bütün kurultay delegelerinin düşüncesinin bu olduğuna inanıyorum. Bizdeki anlayış, önce partinin büyümesi ve çıkarıdır. Bu bizim içi önemlidir. Bugün CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’dur ve biz onların örgütlere vereceği talimatlar doğrultusunda ve Sayın Genel Başkanımızın coşkusuyla çalışmalara hazır olacağız. Bunun da alt yapısını bugünden itibaren oluşturmaya çalışacağız, bizim hedefimiz bu.”

Hiç yorum yok: