17 Ekim 2010 Pazar

Selen Doğan: ‘Çocuk gelinler’ sorunu sadece bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur

Daha çocuk yaşlarda evlendirilen kız çocuklarının durumu, pek çok ilde olduğu gibi Yozgat’ta da kamuoyunun dikkatine sunuldu.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin 54 ilde yürüttüğü “Çocuk Gelinler” projesi kapsamında, derneğin Genel Sekreteri Selen Doğan tarafından Yozgat İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda konu hakkında kadınlara bilgi verildi.
...


Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Genel Sekreteri ve “Çocuk Gelinler” projesi Koordinatörü Selen Doğan, çocuk gelinler sorununun bir kadın sorunu değil aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğunun altını çizdi. Selen Doğan, amaçlarının bu konuyu toplumun içinde konuşulur, tartışılır kılmak, yasa koyucuların gündemine bu konuyu getirebilmek olduğunu söyledi.

Selen Doğan, küçük yaşta veya zorla evlendirmelere dikkati çekmek, bu yaygın sorunun çözümünde toplumsal işbirliği arayışlarını hızlandırmak, kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Çocuk Gelinler” projesini hazırladıklarını anlattı.

Çocuk kadınlar sorununun bir kadın sorunu değil aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğunun altını çizen Doğan, amaçlarının tam olarak bu konuyu toplumun içinde konuşulur, tartışılır kılmak, yasa koyucuların gündemine bu konuyu getirebilmek olduğunu söyledi.

Resmî rakamlara göre Türkiye’de çocuk gelin oranının yüzde 30-35 civarında olduğunu belirten Doğan, “Ancak bu projenin sonunda daha gerçekçi veriler ortaya konulabilecek. Proje kapsamında 54 ilde, kısa film gösterileriyle, söyleşilerle, anket çalışmalarıyla, imza kampanyaları ile bu soruna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 20 ile yakın bir çalışma yaptık, çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok: