17 Ekim 2010 Pazar

Yerköy’de bir caddeye Bekir Bozdağ’ın, bir caddeye de Abdülkadir Akgül’ün ismi verildi

Belediye Meclisi, TOKİ konutları içerisinde daha önce isim verilmemiş olan caddelerden birisine AK Parti Yozgat Milletvekillerinden Bekir Bozdağ’ın, diğerine Abdülkadir Akgül’ün; ana caddelerden birisine şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Yeni Mahalle’ye ise, Yozgat Lisesi mezunu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın adını adını verdi.

Siyaset mahallesi, politika caddesi...

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nin Belediye Meclisi, 1 Ekim 2010 tarihinde yapılan oylamada, bazı mahalle, cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi ve isimsiz olanlara da isim verilmesine dair önergeyi oybirliği ile kabul etti. Buna göre, 1 mahalle ve 3 caddenin adı değiştirilirken, isimsiz 4 cadde ve 4 sokağa da isim verildi.

Yeni Mahalle’nin adı değiştirilerek, mahalleye Yozgat Lisesi mezunu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın ismi verildi. Şefaatli Caddesi’nin adı da Necip Altınok Caddesi olarak değiştirildi. TOKİ Blokları’nın bulunduğu ana caddeye ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun adı verildi. ( Bu caddenin adı, ismi değiştirilenler kısmında yer alıyor ancak eski ismi kaydedilmemiş.) Talatpaşa Caddesi’nin adı ise, Bünyamin Gayretli Caddesi oldu.

Akdağmadenili Bozdağ, Sarıkayalı Akgül

TOKİ Blokları içerisinde daha önce ismi olmayan cadde ve sokaklara da şu isimler verildi:

3+1 Dairelerin önünden geçen caddeye Bekir Bozdağ’ın adı,

2+1 Dairelerin yanından geçen caddeye Abdulkadir Akgül’ün adı,

Polis Lojmanları’nın önünden geçen caddeye Yalçın Başkaya’nın adı,

Yeni TOKİ konutlarının 3+1 dairelerinin önünden geçen caddeye Şehit Mehmet Tez’in adı,

Eski 3+1 Dairelerin içerisindeki sokağa Ertuğrul Coşar’ın adı,

Eski 2+1 Dairelerin içerisindeki sokaklardan birisine Mehmet Kaya’nın, diğerine İsmail Bozkurt’un adı,

Yeni 2+1 Dairelerin içerisindeki sokağa Cemalettin Kömürcüoğlu’nun adı,

Yeni 3+1 Dairelerin içerisindeki sokaklardan birisine Bahri Yılmaz’ın, diğerine de Hasan Minar’ın adı verildi. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: