21 Ekim 2010 Perşembe

Milletvekili Akgül: Ben de jeotermal ısıtma mağduruyum, sorumlular ortaya çıkarılmalı

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sarıkaya İlçesi’nde jeotermal enerji ile ısıtma sisteminde vatandaşları mağdur eden sıkıntıları değerlendirirken, kendisinin de mağdurlar arasında yer aldığını belirterek, “Jeotermal enerji ısınma sorununun çözümü noktasında üzerime düşen her görevi yapacağım. Öncelikle bu sorun çözülmeli, sonra da sorumlular ortaya çıkarılmalı” dedi.

Sarıkaya İlçesi’nde her geçen gün büyüyen ve içinden çıkılmaz bir hal almaya başlayan jeotermal enerji ile ısınma sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Akgül, “Bu konuda çözümün ve sorumluların bulunması gerekir. İlçe açısından çok önemli bir kaynak olan Jeotermal enerjinin en iyi şekilde ekonomiye kazandırılması gerekir” diye konuştu.

2 yıldır çözüm bekleyen sorun

Sarıkaya İlçesi’nde yetkililerin tavsiyelerine uyarak Jeotermal enerji ile ısıtma sistemine abone olan vatandaşlar, hem ısınamadıklarını hem de kendilerine taahhüt edilen sıcak suyun verilmediğini belirterek, kendilerini aboneliğe teşvik eden yöneticilerin, mağduriyetlerine çare bulmalarını istemişlerdi.

Hiç yorum yok: