21 Ekim 2010 Perşembe

Sarıkaya’da Yüksek Okul ihalesi iptal edildi

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Meslek Yüksek Okulu binası inşaatı ihalesinin yüklenici firmanın talebi doğrultusunda iptal edildiğini bildirdi.

Dönmez’in verdiği bilgiye göre; yüklenici firmadan geçici teminat alınmadığı için, ihalenin iptal edilmesine rağmen, inşaatın temel işçiliğini yüklenici firma yapacak. Malzemeyi Meslek Yüksek Okulu Yaptırma Derneği alacak, 10-15 bin Lira değerindeki işçiliğini de şirket yapacak. Dernek, temel işçiliğine para ödemeyecek.

Yüksek Okul ihalesi yeniden yapılacak

Kaymakam Dönmez, Meslek Yüksek Okulu Yaptırma Derneği’nin başkanlığını da yürüten Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ile birlikte yaptığı açıklamada, Sarıkaya'da Bozok Üniversitesi’ne bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasının planlandığını hatırlattı.

Dönmez, dernek tarafından açılacak olan okulun binasının yapım işinin ihalesinin tamamlandığını, ihaleyi 330 bin Lira bedelle alan yüklenici firmanın yanlış hesap yaptığını beyanla, ihalenin iptali için talepte bulunduğunu söyledi. Dönmez, bu konuda şu açıklamada bulundu:

“Yüklenici firmanın talebi dernek yönetim kurulunca görüşülerek uygun bulundu. Ancak, yüklenici firmadan geçici teminat almadığımız için temel işçiliğini yapması yönünde yaptırımı uygun bulunduk. Bunu yüklenici firma da kabul etti. Temel malzemesini dernek alacak, 10-15 bin Lira değerindeki işçiliğini de şirket yapacak, dernek temel işçiliğine para ödemeyecek.”

Belediye Başkanı Erbir de, okul binası inşaatına yer teslimi yapılarak başlandığını, temel inşaatının her aşamasını Bozok Üniversitesi inşaat mühendislerinin denetleyeceğini, temel çalışmaların tamamlanmasının ardından binanın ihalesinin yeniden yapılacağını anlattı. (Kaynak: yozgatgazetesi.com)

Hiç yorum yok: