22 Ekim 2010 Cuma

Yeşil kartlılar artık diş dolgularını ve kanal tedavilerini de ücretsiz yaptırabilecekler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeşil kartlı hastaların artık diş dolgularını ve kanal tedavilerini de ücretsiz yaptırabileceklerini bildirdi.

Bakan Akdağ, “Diş dolguları ve kanal tedavilerini yapamıyorduk. Yönetmelikte değişiklik yaptık. Artık hastalarımız bu imkânlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek. Ben de bu olaydan dolayı çok mutluyum” dedi.

Yeşil kartlılara müjde

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Antalya’ya giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Akdağ, yeşil kart kullanan vatandaşlara artık yeni kolaylıklar getirdiklerini açıkladı. Yeşil kart tedavisine dair kanunla ilgili maddelerde eksiklikler olduğu için hastaların bir takım sağlık imkânlarından faydalanamadığını söyleyen Bakan Akdağ, “Diş dolguları ve kanal tedavilerini yapamıyorduk. Yönetmelikte değişiklik yaptık. Artık hastalarımız bu imkânlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek. Ben de bu olaydan dolayı çok mutluyum” dedi.

Yeşil kartlıların diş hastalıklarına dair problemlerinin çözümü için Maliye Bakanlığı’nın onayının gerektiğini ve yaptıkları değişiklikle sorunu çözdüklerini ifade eden Bakan Akdağ, Türkiye’de yoğun bakımda yatmakta olan hastalardan özel hastaneler dahil hiç birinden para alınamayacağını hatırlattı. Yeşil kartlarla ilgili eksikliklerden dolayı hastanelerin paralarının belediyeler ve il özel idarelerinden alındığını hatırlatan Akdağ, “Bu ödemeler artık Maliye Bakanlığı’nın ilgili ödeneklerinden karşılanacak. Her geçen yıl hizmetlerimiz üzerine yeni hizmetleri kazandırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

(Kaynak: samanyoluhaber.com)

Hiç yorum yok: