24 Ekim 2010 Pazar

Aydın’ın HSYK üyeliğine seçilmesi gurur verici

Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, Kayseri Barosu’nun Yozgatlı Başkanı ve çocukluk arkadaşı Avukat Ali Aydın’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine seçilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Ovakent Beldesi doğumlu Avukat Ali Aydın’ın HSYK üyeliğine seçilmesi, Ovakentlileri de sevindirdi. Ovakent Beldesi’nde bu akşam (24 Ekim) saat 19.00’da bir kutlama programı düzenlenecek.

HSYKda avukatların da yer alması önemli

Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, HSYK üyeliğine seçtiği 4 asil üye arasında Kayseri Barosu’nun Yozgatlı Başkanı Avukat Ali Aydın’ın da bulunmasından sevinç duyduklarını söyledi.

Yapılan Anayasa değişikliği ile HSYK’da avukatların da yer almasını son derece olumlu bir gelişme olarak gördüğünü belirten Başer, “Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın’ın atanması bizim için gurur verici olmuştur. Yargının üç temel unsurundan biri olan avukatların HSYK’da temsilcilerimiz olması, katılımcı demokrasi açısından da önemli bir gelişmedir” dedi. Avukatların, hakim ve savcılar için de bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Başer, şunları kaydetti:

“Hakim ve savcıların sadece kürsüden değil, kürsü önünden de hakim ve savcılara köprü vazifesi yapan avukatların olması son derece yerinde ve isabetli bir karar olmuştur. Cumhurbaşkanımızın, tüm barolarla ilişkisi olan, avukatların yakından tanıdığı ve mesleğin içinden gelen bir baro başkanını seçmiş olması, bizim için ayrı bir sevinç kaynağı olmuştur.”

HSYK asil üyeliğine seçilen Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın’ın demokrasi adına, özgürlükler adına, hukukun üstünlüğü adına barolarda aktif olarak çalıştığını vurgulayan Başer, şöyle konuştu:

Aydın, Başer’in çocukluk arkadaşı

“HSYK asil üyeliğine seçilen Kayseri Barosu Başkanı ve Yozgatlı hemşehrimiz Ali Aydın, benim çocukluk arkadaşımdır. Son iki yılda barolarda birlikte aktif olarak çalışmış olduğumuz, değer verdiğim ve avukatlar tarafından son derece sevilen bir şahsiyettir. Kendisini canı gönülden kutlar, yeni görevinde başarılar dilerim.”

Ovakent’te şenlik var

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Ovakent Beldesi doğumlu Avukat Ali Aydın’ın HSYK üyeliğine seçilmesi, Ovakentlileri de sevindirdi. Ovakent Beldesi’nde bu akşam (24 Ekim) saat 19.00’da bir kutlama programı düzenlenecek.

Hiç yorum yok: