28 Eylül 2010 Salı

Kılıç: Bisiklet sadece çocuklar için değildir

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için Halk Eğitim Merkezi, Kaymakamlık ve Belediye’nin işbirliği ile bisiklet gezintisi düzenlendi.

Cumartesi günü Hükümet Konağı önünden başlayan bisiklet gezintisine Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol ile, çoğunlu çocuklardan oluşan bir grup vatandaş katıldı. Bazı engelli vatandaşlar da etkinliğe tekerlekli sandalyeleri ile katıldılar.

Bisiklete binmek ayıp değil

Bisiklet gezintisinden önce bir konuşma yapan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, ilçede yetişkinlerin bisiklete binmesinin ayıp karşılandığını, oysa bisiklet kullanmanın insan sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi bakımından teşvik edilmesi gereken sportif bir faaliyet olduğunu söyledi.

Daire müdürlerinin etkinliğe katılımlarının çok düşük olmasından dolayı sitemde bulunan Kılıç, “Bir sonraki etkinlikte katılım daha çok olacaktır” dedi.

Kılıç, Sorgun’un engebesiz yapısıyla bisiklet sporu için oldukça elverişli bir ilçe olduğunu ifade ederek, bisiklet gezintilerine bundan sonra da farklı etkinliklerle devam edeceklerini söyledi. Okulların ve resmî dairelerin önlerine bisiklet parkları yapacaklarını, Sorgun Belediyesi’nin de bu konuda kendilerine yardımcı olacağını dile getiren Kılıç, öğretmenlere ve diğer memurlara bisiklet kullanmaları çağrısında bulunurken, etkinliğe katılanlara da teşekkür etti.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de, ilk kez düzenlenen bu etkinliği çok yerinde bulduğunu ve çok beğendiğini ifade ederek, bisiklete binenlerin sayısının hızla arttığını görmeyi arzuladığını, bu konuda üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi.

Keyifli bir Cumartesi...

Konuşmaların ardından, Hükümet Konağı’nın önünden polis eskortu ile neşe içerisinde başlayan bisiklet gezintisi, İlyas Arslan Bulvarı, Hastane Caddesi, Cumhuriyet Caddesi güzergâhından Öğretmen Evi’nin önünde sona erdi. Gezintiden sonra, etkinliğe katılanlara meyve suyu ikram edildi.

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız turist Mikael Lavorel’in geçen Mayıs ayında Sorgun’dan geçişi ilgiyle karşılanmıştı.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tokatın turhal ilçesinde 7'den 70'e herkes bisiklete biniyor. keza birçok il ve ilçede de aynı. sorgunda bisiklet kullanılabilir ama Yozgat merkezinde sanmıyorum. Çünkü 2 dağın arası. İnmesi kolay, çıkması zor olur. Herkes de lise caddesinde oturmuyor ki canııım