25 Ağustos 2010 Çarşamba

Yozgat Ülkü Ocakları’ndan mektup var

Sürur Öztürk

Yozgat Ülkü Ocakları Basın Sözcüsü Yasin Muş, 12 Ağustos Perşembe günü Yozgat Muhabir’de yayınladığım “Ülkücülerin Akarsu’yu ziyareti” başlıklı yazıma tepki olarak bana bir e-mail gönderdi.

Önce, Sayın Yasin Muş’un mektubunun tamamını yayınlayayım, sonra benim de söyleyeceklerim olacak…

“Sürur Bey, ismim Yasin Muş.

Yozgat Ülkü Ocakları’nın Basın Sözcüsüyüm. Öncelikle selâm eder, saygılar sunarım. Size yazmamdaki sebep, Yozgat Ülkü Ocakları olarak ilimize yeni atanan emniyet müdürü Sayın Bekir Akarsu’ya Ocak olarak yaptığımız ziyarete yazdığınız eleştirel yazı üzerinedir.

Öncelikle şunu belirtmem gerekirse Ülkü Ocakları, Milliyetçi Hareket Partisi’nin gençlik kolları değildir. Özerk bir kuruluştur. Açık ismi de Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’dır. Yozgat ilinde cereyan eden her türlü meşru olay için görüş bildirme, sorunlara çözüm önerisi sunma gayreti içerisinde olan bir kurumdur. Emniyet Müdürümüze yapmış olduğumuz bir nezaket ziyaretinin sizin tarafınızdan ciddiye alınması ve eleştirilmesi bile bizim için kat edilmiş olan mesafenin bir göstergesidir. Öncelikle bunun için teşekkür ederim kurumum adına.

Yozgat Ülkü Ocakları olarak ilimize yeni atanan Sayın Valimize de hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk ama biz orda oturup siyaset ya da ideoloji konuşmadık veya Vali Beyi kendi ideolojik çizgimize çekme gayreti içerisinde olmadık. Hem Sayın Valimiz hem de Emniyet Müdürümüz eğer bu ziyaretlerinden dolayı tabir ettiğiniz gibi zan altında kalacak olsaydı, randevu talebimizin olduğu günün hemen ertesine randevu vermezlerdi sanırım. Ya da talebimizi reddederlerdi. Sanırım kendileri de sizin kadar bu konuya önem verirlerdi. Zan altına kalmamak adına. Ama zannediyorum hem Sayın Müdürümüz hem Sayın Valimiz, Yozgat adına kurumsal manada gayretleri olan Yozgat gençliği üzerinde ciddi bir nufuza sahip olan Yozgat Ülkü Ocakları’yla ilimiz meselelerini konuşmaktan, çözüm önerilerini ve projelerimizi dinlemekten haz aldılar ki bu talebimizi kabul ettiler.

Yazınızda Yozgat problemleri adına çözüm önerilerinden bahsetmişsiniz. Siz ihtilalde 13 yaşında olan bir büyüğümüz, gerekli projeleri hazırlayın, bir taslak halinde bize sunun, biz de genç beyinler olarak size gerekli her türlü yardım ve destekte bulunalım.

Eğer Yozgat’ta iseniz bir gün buyurun ocağımıza gelin, size bir acı kahvemizi ikram edelim ve Yozgat gençliği üzerine yapmış olduklarımızı ve yapacaklarımızı size anlatalım. Eğer Yozgat’ta değilseniz ve rahat koltuğunuzda oturup il dışından bu yazıyı birçok şeyden bihaber yazıyorsanız, sizi Yozgat’a sorunların içine davet ediyorum, sorunlarla yüzleşmeye...

Saygılarımla...”

Yasin Muş
Yozgat Ülkü Ocakları Basın Sözcüsü


Yasin Muş’un mektubu böyle… Yazım üzerine bir açıklama yapma lütfunda bulunduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Muş’un mektubuna cevabım yarın…

(surur-ozturk@hotmail.com)

1 yorum:

Mustafa Çıtak dedi ki...

Bıraksınlar Milliyetçi Hareket Partisi'nin Gençlik Koları Değil söylemlerini bunlar yalandır. Milliyetçi Hasreket Partisinin Gençlik Kolları yok ama Yan Kuruluşlardan sorumlu Genel Başkan yardımcılığı diye bir oluşumu var. Ülkü Ocakları Gençlik Kollarındanda ileride tam anlamıyla MHP ile içiçedir. Bu masallarla yıllarca milleti uyutup Lise çağlarında milletin aklını karıştırıp, vatan millet edebiyatı yapıp, gençleri toplarlar. Seçimlerde afiş, süsleme vb ileri lise çağlarındaki çocuklara yaptırırlar. Sonrada başkanlık yaparlar. Keşke gençlik kolları olabilseler hizmet eden çocukların hiç birisi oyda kullanamıyor reşit değil yani... Yasin Muş çok mu? zeki zannediyorsun kendini...