26 Ağustos 2010 Perşembe

Namazgâh’ın temeli atıldı

Yozgatlı Hayırseveri İşadamı Bilal Şahin’inÇapanoğlu Kent Parkı’nda yaptıracağı Namazgâh’ın temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin yapımını da üstlenen işadamı Şahin, törende Belediye Başkanı Yusuf Başer’in talebi üzerine, Namazgâhın bulunduğu bölgeye bir cami ve Kur’ân Kursu yaptırma sözü verdi.

Törene, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, ORAN Toplantısına katılmak için Yozgat’a gelen Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat, ORAN Yönetim Kurulu Üyleri, İşadamı Bilal Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Namazgâh kültürünün Peygamber Efendimiz döneminden Osmanlı dönemine kadar geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yozgat tarihinde Şekerpınar ve Eskipazar Mahallesi’nde birer Namazgâh varmış. Şu anda sadece bir camide ismi yaşatılmaktadır. Bu kültürün yeniden yaşatılması için hayırsever işadamı Bilal Şahin’in katkılarıyla Namazgâh temeli atıyoruz. İşadamımıza teşekkür ediyorum.”

Cami ve Kur’ân Kursu sözü

Belediye Başkanı Başer, işadamı Şahin'den Namazgâh’ın bulunduğu bölgeye külliyesiyle beraber bir cami ve Kuran kursu yaptırmasını istedi. İşadamı Bilal Şahin, bu talebe bir espriyle karşılık vererek, Vali ve Belediye başkanlarının yemek ve çaylarının çok pahalıya mal olduğunu, Belediye Başkanı Yusuf Başer’in kendisini bir tabak kavurga ile kandırarak, Namazgâh yapmaya ikna ettiğini söyledi. Şahin, belediye başkanlarının istediklerini halk için istediklerini belirterek, Namazgâh’ın yanına, külliyesiyle birlikte bir cami ve bir Kuran kursu yaptırma sözü verdi.

Şahin, İlahiyat Fakültesi’ni de yaptıracak

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, yaptığı konuşmada Yozgat’a atanmadan kısa bir süre önce, Valilik yaptığı Siirt’te de bir Namazgâh temeli attıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Yozgat’ta da böyle bir temel atmak beni son derece mutlu etmiştir. İşadamımız Bilal Şahin Bey, Yozgat’a hizmet etmek ve yeni eserler bırakmak konusunda büyük çaba sarf ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bilal Bey ayrıca Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün Yozgat'a gelişinde Bozok Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi yaptıracağı sözünü verdi. İlahiyat fakültesinin kurulması konusunda çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah yakın bir zamanda ilahiyat fakültesinin temelini atacağız.”

Törende Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı hayır işlerine teşekkürün bir nişanesi olarak işadamı Bilal Şahin’e plaket verdi. Konuşmaların ardından, Namazgâh’ın duvar taşları yerleştirildi.

(Kaynak: birincikuvvet.com)

Hiç yorum yok: