25 Ağustos 2010 Çarşamba

Kadışehri İlçesi’ne süt sığırcılığı çiftliği kurulacak

Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’nde, Kaymakamlık ve Mavi Hayat İstihdam Derneği’nin işbirliği ile, 100 baş kapasiteli süt sığırcılığı çiftliği kurulacak. 10 işçinin istihdam edileceği çiftliğin 1 milyon Lira’ya mal olacağı belirtiliyor. Çiftliğin bu yıl içerisinde kurulması planlanıyor. Çiftlik, Kadışehri ve köylerindeki küçük süt üreticilerinin sütlerini yüksek fiyatla satabilecekleri bir toplama merkezi işlevi görecek.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, çiftlikte çalıştırılacak işçilerin, Kaymakamlıkta kayıtlı bulunan yeşil kartlı, evli ve işsiz erkeklerin çalışabilecek durumda olanları arasından seçileceğini kaydetti. Seçilecek 10 kişi, sağım, yemleme, temizlik, kontrol gibi işlerde görevlendirilecek.

Davut Karadavut, “Belediye olarak projenin uygulamaya konulması amacıyla 15 dönümlük bir alan tahsis edeceğiz. Şu aşamada belirlediğimiz alternatif alanlar var. Buralarda gerekli incelemeler yapılıp, uygun bulunması halinde, uygun bulunan alanın tahsisi belediyemiz tarafından yapılacaktır” dedi.

Karadavut, projenin asıl amacının çalışabilecek durumdaki yoksul bireylerin istihdamını sağlayarak, üretime kazandırmak olduğunu vurguladı. Karadavut, proje kapsamında yaklaşık bir milyon Liralık yatırım yapılarak, 100 baş kapasiteli süt sığırcılığı çiftliği kurmayı planladıklarını, projenin Mavi Hayat İstihdam Derneği tarafından yürütüldüğünü, kendilerinin de bu projenin içerisinde yer aldığını söyledi. Proje kapsamında Kaymakamlıkta kayıtlı bulunan yeşil kartlı, evli ve işsiz erkeklerden seçilecek, çalışabilecek durumdaki kişilerin proje kapsamında istihdam edileceğinin altını çizen Karadavut, böylece bölgede üretim dışında kalan insan gücünün yeniden üretime kazandırılacağını, tüketici konumdan kurtarılacağını anlattı.

Kadışehri İlçesi’nde kurulması planlanan büyükbaş hayvan çiftliği projesine göre, çiftlikte hayvancılık konusunda uzman bir yönetici, biri güvenlik görevlisi olmak üzere 10 işçi istihdam edilecek. Sağım, yemleme, temizlik, kontrol gibi işlerde görevlendirilecek bu kişiler işbaşı yapmadan önce de hayvancılık konusunda Kadışehri İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından eğitime tabi tutulacak. Çiftlik, Kadışehri ve köylerindeki küçük süt üreticilerinin sütlerini yüksek fiyatla satabilecekleri bir toplama merkezi işlevi de görecek.

16 bin 914 nüfuslu Kadışehri ilçesinde kurulacak çiftlik ilçenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak, kırsal alandaki işsizleri istihdam ederek, modern tarım ve hayvancılığın öncülüğünü yapacak. Tesis için gerekli olan bir milyon liralık bütçe, derneğin diğer projelerinde olduğu gibi bağışlarla tamamlanacak. Projenin bu yıl uygulamaya konulması bekleniyor.

Hiç yorum yok: