24 Ağustos 2010 Salı

Balaban: Federasyon Başkanlığı yetersiz kalıyor, Mehmet Deniz’i milletvekili olarak görmek isteriz

Merkezi İstanbul’da bulunan Yozgat Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu, hemşehrilerine vapurda iftar yemeği verdi.

Yozgatlı şarkıcı Murat Balaban, iftar programında Sürmeli türküsünü seslendirmeden önce yaptığı kısa konuşmada, federasyon başkanı Mehmet Deniz için “Federasyon Başkanlığı”nın artık yetersiz kaldığını düşündüğünü ifade ederek, “Kendilerini milletvekili olarak görmek isteriz” dedi. Balaban’ın bu temennisi, iftara katılan davetliler tarafından alkışlarla karşılandı. Federasyon Başkanı Deniz, Balaban’ın bu temennisi hakkında herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

Yozgatlılara iftarda Boğaz turu

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Yozgatlılar arasında “Yozgatlı Dernekler Federasyonu” olarak anılan “Yozgat Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu”, 22 Ağustos Pazar günü, hemşehrilerine vapurda iftar yemeği verdi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programına, Yozgat Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz, Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kâzım Ekinci, Başkan Vekili Mümin Günler, Başkan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Rahmi Güçlü, Faruk Oğuzhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kayhan, Erdoğan Arslan, Yaşar Türk, bazı ilçe dernek başkanları, işadamları, eski Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak ve davetli Yozgatlılar katıldı.

Koçak: Yozgatlılar ‘yalnız kurt’ gibi

İftardan sonra düzenlenen programda bir konuşma yapan eski Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, Yozgatlıların genellikle ‘yalnız kurt’ gibi yalnız yaşadıklarını ifade ederek, “Böyle mübarek bir günde Yozgatlıları bir araya getirdiği için Federasyon Başkanı Mehmet Deniz’i tebrik ediyorum” dedi. Koçak, İstanbul gibi büyük bir şehrin hengâmesi içerisinde bir araya gelme imkân ve fırsatı bulamayan Yozgatlıların, böyle programlar vesilesiyle birbirleriyle görüşme imkânı elde ettiklerini söyledi.

Deniz: Bütün imkânlarımızı eğitim yolunda seferber ediyoruz

Yozgat Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz de, federasyonun çalışmaları hakkında davetlilere bilgi verdi. “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” prensibiyle hareket ettiklerini belirten Deniz, bu amaçla, bütün imkânlarını eğitim yolunda seferber ettiklerini söyledi. Deniz, bu kapsamda çok sayıda öğrenciye burs verdiklerini kaydetti.

Konuşmasında dünyanın gözdesi İstanbul’un tarihî önemine de işaret eden Mehmet Deniz, “İstanbul’a sahip olanın düşmanı çok olur. Bu güzel şehre karşı sorumluluklarımızı da bilmeli, İstanbul’u da korumalı ve sahip çıkmalıyız” dedi.

Balaban: Başkanımızı milletvekili olarak görmek isteriz

Daha sonra, Federasyon Başkanı Mehmet Deniz’in, ‘bir türkü söylemesi için’ yaptığı davetle mikrofona gelen Yozgatlı Şarkıcı Murat Balaban, yaptığı kısa konuşmada, Federasyon Başkanı Mehmet Deniz için “Federasyon Başkanlığı”nın artık yetersiz kaldığını düşündüğünü ifade ederek, “Kendilerini milletvekili olarak görmek isteriz” dedi.

Balaban’ın bu temennisi, iftara katılan davetliler tarafından alkışlarla karşılandı. Federasyon Başkanı Deniz, Balaban’ın bu temennisi hakkında herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

Balaban, “Yozgatlıyız” isimli şarkısının sözlerini okuduktan sonra, enstrümansız olarak Sürmeli türküsünü seslendirdi.

İftar vaktine yarım saat kala Eminönü’den hareket eden vapur, davetlilere boğaz turu attırdı. Vapur seyir hâlindeyken yapılan iftarda davetlilere mercimek çorbası, pirinç pilavı, salata, kola ve sütlaç ikram edildi. Akşam namazı için, İstanbul sahil şeridinin gözde semtlerinden Emirgân’da mola verildi. Davetlilerin akşam namazını Emirgân Camisi’nde eda etmelerinin ardından, iftar vapuru tekrar Eminönü’ye döndü. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: