8 Temmuz 2010 Perşembe

Sürmeli Festivali, festival yürüyüşüyle başladı

Bu yıl 11’incisi düzenlenen geleneksel Sürmeli Festivali, mehter takımının eşliğinde Lise caddesinde yapılan “festival yürüyüşü” ile başladı.

Yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Sorgun Belediyesi Mehter Takımı’nın kısa konserinden sonra bir konuşma yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Batman’ın Gercüş İlçesi’ne bağlı Vergili Köyü Jandarma Karakolu’nda görevli Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül’ün şehit edilmesi sebebiyle, festival kapsamındaki müzik-eğlence programlarının iptal edildiğini hatırlattı.

Başer, Sürmeli Festivali ile Yozgat’ı dışarıya tanıtmayı, sosyal ve ekonomik olarak gelişimini artırmayı ve il dışında yaşayan bütün Yozgatlıların Yozgat’a gelmesini sağlayarak dayanışma ve kaynaşmayı artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Daha sonra konuşma yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ile AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de yaptıkları konuşmalarda dün Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde toprağa verilen şehit er Mustafa Tekgül’e Allah’tan rahmet dilerken, festival programında yapılan değişikliğin isabetli bir karar olduğunu ifade ettiler.

Festival yürüyüşü ve başlama törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Sivas Valisi Ali Kolat, ilçe ve belde belediye başkanları, vatandaşlar ve Gönül Köprüsü projesi kapsamında Bolu’dan Yozgat’a gelen öğrenciler katıldı.