8 Temmuz 2010 Perşembe

Özışık: Terörle mücadele asıl sivil toplumun işidir

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, “terörle mücadele” ve “teröristle mücadele” kavramlarının farklı kavramlar olduğuna işaret ederek, “Ben emekli bir asker olarak gayet net bir şekilde ifade ediyorum; asker terörle mücadele edemez. Asker, eğitimini alır ve teröristle mücadele eder” dedi.

Terörle mücadele etmesi ve elini taşın altına koyması gerekenlerin aslında sivil toplum örgütleri olduğunu vurgulayan Özışık, “Bu sorun hepimizin sorunu. Beraber çalışmalı, beraber çözmeliyiz. Eğer bizler taşın altına elimizi koymazsak hep beraber kaybederiz” diye konuştu.

85 firmanın katıldığı Ticaret ve Sanayi Fuarı açıldı

11. Ticaret ve Sanayi Fuarı, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer’in de katıldığı bir törenle açıldı.

Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nda düzenlenen fuarın açılışında bir konuşma yapan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, fuara bu yıl 19’u il dışından, 15’i ilçelerden olmak üzere toplam 85 firmanın katıldığını kaydetti.

Türkiye’yi sevmek, Türkiye için çalışmaktır

Türkiye’yi sevmenin, Türkiye için çok çalışmak olduğunu ifade eden Özışık, “Bizler üretmeye, her geçen gün dünden daha çok çalışmaya, daha çok vergi vermeye, daha çok insan çalıştırmaya, bu ülkenin harcı, çimentosu olmaya devam edeceğiz. Yozgat’ta kazandığımızı Yozgat’ta harcamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye topraklarının dinlerin, dillerin, kültürlerin, kardeşliğin beşiği, medeniyetlerin ortak yuvası ve çatısı olduğunu ifade eden Özışık, “Beraber çalışacağız. Hep beraber bu ülkenin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olması için mücadele edeceğiz” dedi.

Terörle sivil toplum, teröristle askerler mücadele etmeli

Özışık, terörle mücadele konusuna da değindiği konuşmasında, terörle mücadele ile teröristle mücadelenin farkına işaret ederek, “Ben emekli bir asker olarak gayet net bir şekilde ifade ediyorum; asker terörle mücadele edemez, asker eğitimini alır ve teröristle mücadele eder” dedi.

Terörle mücadele etmesi ve elini taşın altına koyması gerekenlerin aslında sivil toplum örgütleri olduğunu vurgulayan Özışık, şunları söyledi:

“Yani sen ve ben, siz ve bizler elimizi taşın altına koymalıyız. Sen ve ben birlikte ve beraberlik içinde tek ülke, tek vatan, tek bayrak için ne ise çözüm önerileriniz, ben yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte sizlerin yanındayız. Her zaman destekçiniziz. Ne zaman isterseniz ülkemiz için, sizler için hizmet etmeye hazırız. Bu sorun hepimizin sorunu. Beraber çalışmalı, beraber çözmeliyiz. Eğer bizler taşın altına elimizi koymazsak hep beraber kaybederiz.”

Başer: Şehidimize saygı gereği eğlence programlarını iptal ettik

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, 11. Sürmeli Festivali ile Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın Yozgat’a hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulunarak, festival ve fuarın Yozgat ekonomisine ve tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Başer, Batman’ın Gercüş İlçesi’ne bağlı Vergili Köyü Jandarma Karakolu’nda görevli Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül’ün şehit edilmesi sebebiyle, festival komitesinin müzik-eğlence programlarını iptal ettiğini hatırlattı. Başer, festival kapsamındaki kültürel ve sosyal etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Şentürk: Tarımın yanında sanayi de geliştirilmeli

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, fuarın Yozgat ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Vali Şentürk, Yozgat’ın sadece tarımla kalkınamayacağını, tarımın yanında sanayinin de geliştirilmesi ve istihdam imkânlarının artırılması gerektiğini kaydetti.

Törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, siyasî partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.