28 Temmuz 2010 Çarşamba

Belirgin bir oy artışı sağlayamazsam giderim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de belirgin bir oy artışı sağlayamadığı taktirde Genel Başkanlığı bırakacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununu da türban sorununu da CHP iktidarında çözeceğiz. İktidara gelince nasıl çözüleceğini halkımız görecek” dedi.

Baykal: Hazır olun; Olağanüstü Kurultay görünüyor

Temmuz ayının ilk haftasında siyasî kulislerde, eski CHP lideri Deniz Baykal’ın, yakın çevresine “Hazır olun; olağanüstü kurultay görünüyor” dediği ve ‘yaz aylarında siyasette önemli gelişmeler yaşanacağını belirttiği’ ileri sürülmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ağustos ayının ilk haftasında partisinin Yozgat’ta düzenleyeceği referandum mitingine katılması bekleniyor

Tabanımızı tatmin edecek bir oy artışı olmalı

Hürriyet gazetesine açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Genel Başkanlıkta oturma” kriterini şöyle açıkladı:

“Belirgin bir oy artışının sağlanmasıdır. Oylarınızda anlamlı bir artış yoksa seçimde başarılı sayılamazsınız. Örneğin oyların yüzde 21’den 23’lere yükselmesi başarı olarak kabul edilemez. Tabanımızı ve aydınlarımızı tatmin edecek bir oy artışı başarıdır. Amacımız birinci parti olmak, hedef de iktidarı kurmak.”

Kılıçdaroğlu, açıklamasında ayrıca, iktidar olmaları hâlinde ‘Kürt sorunu’nu da ‘türban sorunu’nu da çözeceklerini iddia etti. Kılıçdaroğlu, bu konuda da şunları söyledi:

Türkiye’nin inanç problemleri konusunda çalışma başlattık

“Kürt sorunuyla ilgili yeni bir rapor hazırlanması için çalışmalara başladık. Arkadaşlarımız 3 ile gittiler. Gezileri sürecek, kısa sürede rapor tamamlanmış olacak. Kürt sorununun yanı sıra ‘Türkiye’nin inanç problemleri’ konusunda da bir çalışma başlattık. İnançlarla ilgili temel problemlerin belirlenmesi ve çözüm önerilerimizin ortaya konması açısından bu çalışma önemli olacak. Kürt sorununu da türban sorununu da CHP iktidarında çözeceğiz. Bu bir niyet beyanıdır. İktidara gelince nasıl çözüleceğini halkımız görecek. İktidara gelince devletin tüm kurumlarının da bilgisini alarak bu iki sorunu da çözeceğiz.” (Yozgat Muhabir)