29 Temmuz 2010 Perşembe

CHP, muhalefette güldürür, iktidarda öldürür

Soru: Şakir Bey, Muhalefet partileri ve onların Yozgat’taki temsilcileri, “Halkın gündemi Anayasa değişikliği değil iş ve aştır. Anayasa değişikliği halkın iş ve aş sorununa çözüm getirecek mi? Hayır. O halde bu Anayasa değişikliğine de hayır” diyorlar. Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki hafta sonu Yozgat’ta yapacağı mitinge katılacağım ama size de bir sorayım dedim; bu konudaki kanaatinizi öğrenebilir miyim? (Bağdagül)

Cevap: Sevgili Bağdagül, mitinge katılmanda hiçbir mahzur yoktur. Gandi Kemal’i dinlemek çok eğlencelidir. Hoşça vakit geçireceğinden emin olabilirsin. CHP çok komik bir siyasî geleneğe sahiptir. Genel başkanları genellikle çok esprili, şakacı, nüktedan, komik adamlar olurlar. Bu sebeple de zaten Başbakan Erdoğan, Baykal’a “Fıkra gibi adamsın” demişti. Gandi Kemal de bu CHP geleneğine sadık kalmakta ve komik laflar etmektedir. Allah iyiliğini versin… Keşke müsait olsam da mitinge ben de katılabilsem… Soruna gelince;

“Halkın gündemi Anayasa değişikliği değil iş ve aştır. Anayasa değişikliği halkın iş ve aş sorununa çözüm getirecek mi? Hayır. O halde bu Anayasa değişikliğine de hayır” yaklaşımı, mizah sever muhalefetin ortak taktiğidir. ‘Gandi Kemal’ de aynı taktiği uygulamaktadır. Malûm olduğu üzere ‘Gandi Kemal’, Malatya’da yaptığı konuşmada “Bu Anayasa değişikliği kayısı üreticisinin sorununu çözüyor mu? (Haaayııır !..) O zaman bu Anayasa değişikliğine hayır!” mealinde mantık âbidesi cümleler sarf etmiştir.

Muhtemelen, Yozgat mitinginde de aynı yaklaşımı sergileyecek ve “Bu Anayasa değişikliği Yozgat’ın işsizlik sorununu çözecek mi? (Haaayııır !..) Bu Anayasa değişikliği Yozgat çiftçisinin elektrik borcunu ödemesini sağlayacak mı? (Haaayııır !..) E o halde Anayasa değişikliğine de hayır!” mealinde muhteşem sözler söyleyecektir… Fakat yine de dikkatli olmak lâzımdır; çünkü CHP, muhalefetteyken halkı çok güldürür ama iktidara gelince öldürür…

Dünyanın hiçbir medenî; özgür ve demokratik ülkesinde, işsizliği ‘şak diye’ çözmek için Anayasa hazırlanmaz. Anayasa, TBMM’de milletvekilleri tarafından hazırlanan, Cumhurbaşkanının onayı ve Resmî Gazete’de yayımlanması ile yürürlüğe giren yüzlerce kanun maddesinin bağlı olacağı genel ölçüleri belirlemek için hazırlanır. Dünyanın herhangi bir ülkesinde, ‘işsizliği şak diye çözecek’ bir Anayasa olsaydı, bütün devletler Anayasalarını o şekilde değiştirirler ve ülkelerini işsizlik derdinden kurtarırlardı.

Konunun biri çok vahim, biri de çok komik olmak üzere 2 boyutu vardır. Vahim olan boyutu, ‘vatandaşın gündemi iş ve aştır’ tekerlemesidir. Bu anlayışa göre halk, midesinden ve cüzdanından başka hiçbir şey düşünmeyen; özgürlük, eşitlik, hak, hukuk, adalet, demokrasi, kültür ve sanat diye bir derdi olmayan, ‘göbeğini kaşıyan’ ve ‘bidon kafalı’ bir güruhtur.

Muhalefetin iddiasının çok komik olan boyutunu gözler önüne sermek için de, www.hayirdahayirvardir.com isimli bir internet sitesi ve bir Facebook sayfası açılmıştır ki, muhalefetin ‘hayır’ gerekçelerinin aslında ne kadar gülünç olduğunu sergilemektedir.

İşte birkaç örnek:

Bir kulunu çok sevdim, o beni hiç sevmiyor. Anayasa paketi bu sorunu çözmüyor. O zaman HAYIR!

Odam kireç tutmuyor. Yeni Anayasa paketi ile tutabilecek mi? Hayır. O zaman anayasa paketine HAYIR!

Bu Anayasa, yüksek yüksek tepelere ev kurulmasını, aşrı aşrı memlekete kız verilmesini engelleyebilecek mi? Yoo... E o zaman HAYIR!

Bu Anayasa paketi şimdi bana kaybolan yıllarımı geri verecek mi? Hayır... O zaman HAYIR!

Referandum CHP’yi seçimsiz iktidara taşıyacak mı? Taşımayacaksa HAYIR!

Bu Anayasa, vatandaşın Etro gömlek giymesini sağlayacak mı? Hayır.. O zaman HAYIR!

Yeni Anayasa, eşek sudan gelinceye kadar dayak yerken, eşeğin gelişini hızlandıracak mı? Hayır. O zaman yeni anayasaya HAYIR!

Geceleri çok sinek oluyor. Bu derdimizi çözüyor mu bu Anayasa paketi değişikliği? Çözemiyor. O zaman HAYIR!

Erzurum'da deniz var mı? Yok. Erzurum'a deniz getiremeyen Anayasa paketi değişikliğine HAYIR!

Süper lig maçlarını bedava yayınlatmayan Anayasa paketi değişikliğine HAYIR!

Çekirdeksiz karpuz üretemeyen Anayasa paketi değişikliğine HAYIR!

Bu Anayasa paketi değişikliği, Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası'nı aldırmayacaksa HAYIR!

Ketçap, kahve, çimen lekelerini çıkarmıyorsa, bu Anayasa paketi değişikliğine HAYIR!

Bihter'in tüm yaptıklarını ortaya çıkarmayan Anayasa paketi değişikliğine HAYIR!

Bu Anayasa paketi değişikliğinden sonra Zeki Müren de bizi görebilecek mi? Göremeyecek. O zaman HAYIR!

Yumurtanın fırçalanmayan tarafı da, fırçalanan tarafı kadar beyaz olacak mı? Olmayacak. O zaman HAYIR!

Bu Anayasa, çamaşırları Ayşe Teyze'ninki gibi bembeyaz yapabilecek mi? Hayır. O zaman HAYIR!

Bu Anayasa paketinde nem oranını düşürecek, sıcaktan kavrulmamızı önleyecek bir madde yok. O zaman HAYIR!

Yeni Anayasa, ergenlerin sivilce ve kepek problemini çözüyor mu? Çözemiyor. O zaman HAYIR!

Bu Anayasa paketinde "Artis mi? Artis ne arar la bazarda?" sorusuna cevap olacak bir madde yok. O zaman HAYIR!

Bu Anayasa paketi değişikliği, Can Tanrıyar'a karşı Petek Dinçöz'ü koruyor mu? Korumuyor. O zaman HAYIR!

Bu Anayasa paketi okeye dördüncü buluyor mu? Bulmuyor! O zaman HAYIR!