6 Temmuz 2010 Salı

“Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi” Yozgat’ın kalkınması için umut veriyor

Hububat tarımıyla kıyaslandığında 265 kat tarımsal gelir artışı sağlayacağı belirtilen “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi”, Yozgat’ın kalkınması için umut vaad eden bir proje özelliği taşıyor.

Kadışehri Kaymakamlığı’nın projesine göre, ilk etapta 10 bin dekarlık alanda 15 bin ton elma, 8 bin ton armut, 11 bin ton kiraz olmak üzere, ihracata yönelik meyve üretimi yapılabilecek. “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi”nin Deveci havzasına uygulanması hâlinde, 175 bin dekar alanda toplam 595 bin ton üretim yapmak mümkün olabilecek.

Kadışehri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje, önceki Vali Amir Çiçek tarafından, Yozgat’a ziyarette bulunan Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’e ayrıntılı bir şekilde sunulmuştu.

Vali Çiçek, Bakan Eker’e yaptığı sunumda İl Özel İdaresi’nin 1 milyon 100 bin Liralık bütçesinin projeye aktarıldığını belirterek, Bakan Eker’den projeye destek istemiş, Bakan Eker de “Onları inşallah hayata geçireceğiz” demişti.

Projeye bir destek çağrısı da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’tan gelmişti. Özışık, 23 Haziran’da İstanbul WOW Hotel’de düzenlenen “Dünya Yozgatlılar Günü” programında yaptığı sunumda, “Bu projeye de hepimizin elimizden geldiği kadar destek olmamız lâzım” demişti.

(Yozgat Muhabir)