7 Temmuz 2010 Çarşamba

Baykal harekete geçmeye hazırlanıyor

Siyasî kulislerde, eski CHP lideri Deniz Baykal’ın, yakın çevresine “Hazır olun; olağanüstü kurultay görünüyor” dediği ileri sürülüyor.

İddialara göre arkadaşlarının “büro tutalım” önerisine, “Şimdilik bekleyelim, gelişmeler biraz netleşsin” diye karşılık veren eski CHP lideri, yaz aylarında siyasette önemli gelişmeler yaşanacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu ile yeni yönetime karşı söylemlerde hassas olunması ve 'partiye zarar verici' bir görüntü çizilmemesini de isteyen Deniz Baykal, yeni dönemde yaşanacak sıkıntılara seyirci kalmayacaklarını, gerektiği yerde harekete geçeceklerini ifade etti. Baykal’a yakın isimlerin örgüt bazında çalışmalara başladığı ve delegelerle bire bir görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Geri dönmesi için internet sitesi kuruldu

Deniz Baykal’ın genel başkanlığa geri dönmesini isteyen bir grup CHP’li www.baykalgoreve.com isimli bir site kurdu. Sitede “Deniz Baykal göreve” başlığı altında, “Sana ihanet ettiler, seni ve emektar arkadaşlarını çiğnediler... Şimdi o günkü gibi göreve dönme zamanı...” ifadeleri yer alıyor. Üyelerin görüşlerini paylaşabildiği sitede, “Deniz Baykal yeni parti kursun” forumu da yer alıyor.