13 Mayıs 2010 Perşembe

O görüntüleri muhalif CHP’liler mi çekti?

Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen görüntülerdeki ilişkinin inkâr edilmediğine işaret eden eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Baykal’ın AK Parti’yi suçlayan ifadelerini eleştirdi. Türk, “Söz konusu komplo içinde bu iki kişiyi AK Parti mi bir araya getirdi?” diye sordu. Türk, Görüntülerin parti içindeki bir mücadeleden de kaynaklanabileceğini ileri sürdü.

Eski CHP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, görüntülerin CHP içerisinden sızdırılmış olabileceğini ima ederek, “Siz insanların demokratik yollarını tıkamışsanız başka yollardan sizden bunun öcünü alırlar. Bu hesaplaşmanın nerden kaynaklandığı, nereden topluma verildiği, herkes bunu biliyor yani. Bence bunu kaşıyarak başka şeyler söylemek zorunda kimseyi bırakmasınlar” diye konuştu.

Prof. Türk: Bu iki kişiyi AK Parti mi bir araya getirdi?

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, TV8’de yayınlanan “Erkan Tan’la Başkent’ten” programında, Baykal’ın istifasını ve kaset skandalını değerlendirdi.

Görüntülerin parti içindeki bir mücadeleden de kaynaklanabileceğini ifade eden Türk, “Yakın mesafeye gelenlerin işi olabilir bu ancak. Bu kadar özel kareler başka türlü ele geçirilemez” dedi.

Yapılan açıklamalara bakıldığında söz konusu ilişkinin inkâr edilmediğine işaret eden Türk, “Bu da olayın üzücü bir tarafı. Bu konuda Sayın Başbakanı samimi buluyorum. Siyasette belden aşağı vurmak doğru değildir. Söz konusu komplo içinde bu iki kişiyi de mi AK Parti bir araya getirdi. Ele geçirildiği iddia edilen bu görüntülerin siteden çıkarılması Sayın Başbakanın talimatıdır” diye konuştu.

Türk, Baykal’ın aklanmadan geri dönmesi durumunda Amerikalıların tabiriyle “topal ördek dönüşü” yaşanacağını söyledi.

Günay: Söylemek zorunda bırakmayın

Eski CHP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, Kanal A’da yayınlanan “Görüş Farkı” programında, Baykal’ın istifasını ve skandal görüntüleri değerlendirdi.

Bakan Günay, Baykal’ın yeniden Genel Başkan olup olmayacağına dair soruya, “Dönmek istediğini hissediyorum ama dönemez. Baykal’ın siyaset anlayışından arınmış bir CHP’nin yeniden parti olma şansı vardır. Parti bunu bir miktar hissedecektir ve artık dönmesine izin vermeyecektir” karşılığı verdi.

Günay, Baykal’ın “komplo” iddialarını değerlendirirken de, olayın Hükümet ile ilgisi olmadığını şöyle ifade etti:

“Böyle bir şey olabilir mi? Bu işin nerelerden kaynaklandığına dair kamuoyunda herkes her şeyi konuşuyor ve biliyor. Bizimle hiç ilgisi yok, herkes Allah’tan korksun.” sözleriyle açıkladı.

Görüntüler içeriden sızdırılmış olabilir

Görüntülerin CHP içerisinden sızdırılmış olabileceğini ima eden Günay, şunları söyledi:

“Siz insanların demokratik yollarını tıkamışsanız, başka yollardan sizden bunun öcünü alırlar. Bu hesaplaşmanın nereden kaynaklandığı nereden topluma verildiği, herkes bunu biliyor yani. Bence bunu kaşıyarak başka şeyler söylemek zorunda kimseyi bırakmasınlar. Siz insanların demokratik söz söyleme hakkını insanlara kapatırsanız, insanların hak hukukunu çiğner ve olmayacak birtakım mekanizmalar kurarsanız, sizi de böyle acımasızca çıkar birileri böyle hesaplaşır. Öyle kıyımlar olmuştur ki, o kıyımlar da böyle saygısız ve acımasız misillemelere insanları götürmüş olabilir. Öyle insanlar çizilmiş, haksızlıklar yapılmıştır ki, size de men dakka dukka…”

(Yozgat Muhabir)