14 Mayıs 2010 Cuma

CHP’li Topuz: Baykal geri dönmesin

CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’ın geri dönüşün yollarını aradığını ancak, Baykal’ın dönmesinin partiye hiçbir yarar sağlamayacağını söyledi.
Ali Topuz, bu mesele halledilene kadar Baykal’ın önünün açılma ihtimalinin bulunmadığını belirterek, CHP’nin Baykal’ın geri dönüşünü düşünmemesi gerektiğini dile getirdi.

Topuz, “Deniz Bey istifa etmiştir. Yeni genel başkanımızı seçeceğiz. Önümüze bakmamız lazım. Böyle ambargo koymak, icazetler almayı hoş karşılamıyorum” dedi.

Baykal’ın geriye dönmemesi gerektiğini ifade eden Topuz, şöyle konuştu:

“Yapay şeylerle, zorlamalarla olmuyor. Bir durum var, kendi seyrinde seyretmeli. Ambargo koymak, yasaklamak, icazet almayı hoş bulmuyorum. Bir olay olmuştur. Bunu geriye döndürmenin bir olanağı yoktur. Deniz Bey istifa etmiştir. Yeni genel başkanımızı seçeceğiz, önümüze bakacağız. CHP’de ‘hiç kimsenin yeri doldurulamaz’ diye kabul edilemez.”

Bu gün saat 13.30’da düzenleyeceği basın toplantısından son anda vazgeçen Topuz, “Gelişmeleri görmek istiyorum, basın toplantısını daha sonra yapacağım” dedi.