24 Nisan 2010 Cumartesi

Yozgat Gönüllüleri, 5 bin fidan dikti

Ankara ve İstanbul'da oluşturulan Yozgat Gönüllüleri Platformu üyeleri Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampus alanına 5 bin fidan dikerek hatıra ormanı oluşturdular.

Bozok Üniversitesi Kampus Alanında düzenlenen törene Yozgat Vali Yardımcısı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gülümser, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Demirbaş, Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, Yozgat Gönüllüleri Platformu Üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanlığı Emekli Müsteşarı Utkan Araslı, Yozgat Gönüllüleri olarak Yozgat’a küçük de olsa bir katkı sağlamak için burada olduklarını belirterek, hem Yozgat’ın hem de üniversite kampus alanının yeşillendirilmesine vesile olmak amacıyla 5 bin çam fidanı diktiklerini söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, il dışında bulunup da Yozgat’ı unutmayan Yozgat Gönüllüleri’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Demirbaş, “Rektörlüğümüzün bizden ne kadar fidan talebi varsa, bu talebi karşılamaya hazırız. İnşallah fidanlar yeşermiş, kıraç araziden yeşil alana dönmüş şekilde görürüz” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gülümser de, her yıl ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ve kampus alanının tamamını yeşile dönüştürmeyi amaçladıklarını belirterek, “Katkılarından dolayı Yozgat Gönüllülerine teşekkür ediyorum” dedi.

Son konuşmayı yapan Yozgat Vali Yardımcısı Erdoğan Turan Ermiş ise, ağaçlandırma konusunda Yozgat’ta büyük bir çalışmanın olduğunu belirterek, kurumların ve sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu hatıra ormanlarının bu çalışmalara katkı sağladığını söyledi. Ermiş, “Bugün il dışından buraya gelen tüm Yozgat Gönüllülerine teşekkür ediyorum” dedi.