24 Nisan 2010 Cumartesi

Başkan Başer: Çapanoğlu Büyük Camisi çevre düzenlemesi Yozgat’ın çehresini değiştirecek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Çapanoğlu Büyük Camisi’nin çevre düzenlemesi tamamlandığında, 3 bin 500 metrekarelik alanın, gezip dinlenilebilecek bir alan hâline geleceğini, Cumhuriyet Meydanı’ndaki yoğunluğun bu alana kayacağını ve şehir merkezindeki hareketliliğin biraz daha artacağını söylüyor. Başkan Başer, tarihî Çarşı Hamamı’nın da onarılacağını belirtiyor.

Kış bastırmadan tamamlanacak

Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan Büyük Cami Çevre Düzenlemesi Projesi, 689 bin Liraya ihale edildi. Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle sürdürülen çalışmaların, bu yılın sonuna doğru, kış bastırmadan tamamlanacağı belirtiliyor.

Özürlüler de unutulmadı

Projeye göre, Çapanoğlu Büyük Camisi etrafındaki alanda 22 dükkân, 4 büfe, bir kıraathane ve bir de kütüphane bulunacak.

Yeni düzenlemeyle, camide 50 kişi aynı anda abdest alabilecek. Özürlü vatandaşların da kullanabilecekleri, sıcak suyu bulunan bay-bayan tuvaletler de yer alacak.

Mesire yeri gibi olacak

Belediye Başkanı Başer, proje tamamlandığında bu alanın İstanbul Eyüp Sultan Camisi, Ankara Hacı Bayram Veli Camisi’nin etrafındaki alanlar gibi olacağını söylüyor. Başer, “Burası, insanlarımız rahatça gidip dinlenebileceği, gezebileceği bir alan olacak” diyor.

Tarihî Çarşı Hamamı da onarılacak

Proje tamamlandığında, Yozgat’ın yeni bir çehreye kavuşacağını ifade eden Başer, tarihî Çarşı Hamamı’nın da tamir edileceğini belirtiyor.

Çapanoğlu Büyük Camisi çevre düzenlemesinin, caminin mimarisine uygun bir şekilde yapılacağını belirten Başer, “Burası tamamlandığında şehir merkezindeki hareketlilik biraz daha artacak, Cumhuriyet Meydanı’ndaki yoğunluk buraya geçecektir” diyor.

Vali Çiçek: Ferah ve modern bir ortama kavuşacağız

Yozgat Valisi Amir Çiçek de, çevre düzenlemesi tamamlandığında, cami civarındaki esnafın çok daha ferah ve modern bir ortama kavuşacağını ifade ediyor.

Dükkânlar geçici olarak taşındı

Çevre düzenlemesi çalışmaları sebebiyle, cami civarındaki dükkânlar geçici olarak Belediye Otoparkı’nın yanında hazırlanan alana taşınmıştı. Düzenlemeler sebebiyle trafik akışında sıkıntılar yaşanıyor. (Yozgat Muhabir)