14 Nisan 2010 Çarşamba

Yağmur Atsız: Türk’e saldırıyı nefretle kınıyorum

Ünlü Türk milliyetçisi Nihal Atsız’ın oğlu olan Star gazetesi köşe yazarı Yağmur Atsız, “Nefretle kınama” başlıklı yazısında, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yapılan saldırıya tepki gösterdi. Atsız, tepkisini şöyle ifade etti:

“Önce Sayın Ahmet Türk’e Samsun’da revâ görülen zorbalığı tiksintiyle karşıladığımı belirtmek isterim. Herhangi bir siyâsî görüşün temsilcisine “ince fikir” yerine “kaba kuvvet” ile karşı çıkmak zekâ ve ahlâk yoksunluğunun kanıtıdır, belgesidir!

Mütecâvizler, feslerini önlerine koyarak bir düşünsünler bakalım, acabâ kendi tarafdâr oldukları bir politikacı böyle bir saldırıya mâruz kalsaydı ne hissederlerdi?

'Düşünmek' kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmek için sözlüğe bakmalarını tavsiye edecekdim ama okuma yazma bilmeleri ihtimâli son derece zayıf olduğundan boş yere kafalarını karıştırmak istemediğim için vazgeçiyor ve güvendikleri birine sormalarını daha doğru buluyorum. O onlara şifâhen anlatsın! Öte yandan kafalarının karışması da fenâ olmazdı, zîrâ böylece belki düzelirdi.”