14 Nisan 2010 Çarşamba

İçerideki sivil polisleri fark etmeyen kumarcı, dışarıdakileri görünce “polis geliyor” diye bağırdı

Kumar oynatılan derneğe polis baskını

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde 3-4 ay önce kurulan Şefaatliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılan polis baskınında, kumar oynatıldığı tespit edildi. Derneğin mutfağında yapılan aramada, raflara saklanmış olan bir ajanda bulundu. Ajandada, dernekte kumar oynayan bazı kişilerin isimlerinin ve kumar paralarına dair rakamların kaydedilmiş olduğu belirtildi.

Yaylapınar Mahallesi’ndeki bir kahvehaneye yapılan operasyonda ise komik dakikalar yaşandı. Kumar oynatılan kahvehanede, takviye olarak gelen ikinci karakol ekibini gören ancak içerideki sivil ekipleri fark edemeyen erketenin, ekipler içerideyken “polis geliyor!” diye bağırması, komik anların yaşanmasına sebep oldu.

Şefaatli’de kumarcı dernek ve kahvehanelere baskın

Asayiş haberlerinin yayınlandığı www.polis.web.tr isimli internet sitesinin haberine göre, bir ihbarı değerlendiren Şefaatli İlçe Emniyet Amirliği asayiş ekipleri, geçen hafta Şefaatliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde arama yaptı.

Savcılığın kararı ile yapılan aramada, derneğe ait lokal izni olmamasına rağmen odalardan birsini lokal şeklinde düzenlendiği tespit edildi. Aramada, 42 açık ve kapalı şekilde oyun kâğıdı, okey takımları, bira şişeleri ve bira dolu bardaklar bulundu. Derneğin mutfağında yapılan aramada, raflara saklanmış olan bir ajanda bulundu. Ajandada, dernekte kumar oynayan bazı kişilerin isimlerinin ve kumar paralarına dair rakamların kaydedilmiş olduğu belirtildi.

Derneğe, kumar oynamak için çevre ilçelerden ve Yozgat merkezden de gelenler olduğu öğrenildi.

Yaylapınar’daki aramada komik dakikalar

Polis.web.tr’nin haberine göre, yaklaşık 1 ay önce de, bir ihbar üzerine sivil polisler saat 22.45 sırlarında Şefaatli İlçesi’nin Yaylapınar Mahallesi’ndeki bir kahvehaneye girdiler. Masalardan birinin üzerinde, kumarda kazanana verilmek üzere paralar duruyordu. Hiç beklemedikleri bir anda polisi karşılarında gören şahıslar, paraları masanın altına attılar, ancak bu polislerin gözünden kaçmadı.

Bu olaylar yaşanırken takviye olarak gelen ikinci karakol ekibini gören ancak içerideki sivil ekipleri fark edemeyen erketenin, sivil asayiş ekibi içerdeyken “polis geliyor!” diye bağırması, komik anların yaşanmasına sebep oldu.

Başka bir kahvehanede benzer durumlar

Habere göre, yine 1 ay kadar önce Şefaatli’deki bir ‘birahanenin üstündeki’ başka bir kahvehanede yapılan arama sırasında, kahvehanede kumar oynamakta olan şahıslardan birisi, masa üzerinde bulunan paraları cebine koymaya çalışırken polis müdahale etti ve 1400 Liraya el koydu.

Kumar oynayan şahıslar ve kahvehane sahibi ile birlikte, polis tarafından aranan E.E isimli bir bayan gözaltına alındı. Kahvehanede alkol ve sigara içildiği de tespit edildiği için, işletme sahibine bu suçtan dolayı da işlem yapıldı. (Yozgat Muhabir)