22 Nisan 2010 Perşembe

CHP’li Ersin’den Cemil Çiçek’in damadına suçlama

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in damadının, TOKİ’nin Sevgi Evleri inşaatı işinden, hiçbir iş yapmadan, havadan 1 milyon 319 bin Lira kazandığını iddia etti.

TBMM’de devam eden Anayasa Değişikliği görüşmelerinin bu günkü birleşiminin soru-cevap bölümünde söz alan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TOKİ’ye ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in damadına yönelik bir suçlamada bulundu. Ersin, şöyle konuştu:

“Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in damadına ait olan ADP Limited Şirketi, Ankara Çocuk Esirgeme Kurumu ‘Sevgi Evleri’ inşaatı işinin bir bölümünü aldı. 1 milyon 619 bin Liraya aldı. Fakat bu işi bir süre sonra 300 bin Liraya bir taşerona devretti. Yani, Sayın Cemil Çiçek’in damadı, hiçbir iş yapmadan, TOKİ’nin bu inşaat işinden, havadan 1 milyon 319 bin Lira kazandı. Dolayısıyla TOKİ, yandaşları ve bazı kişileri zenginleştirmek için kurulmuş bir kurum olmaması gerekir.”

CHP’li Ersin, “Munzur’la skandal görüşme” görüntüleriyle gündeme gelmişti

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, bir süre önce Erzincan’daki Ergenekon yapılanmasını ortaya çıkaran gizli tanık Munzur ile yaptığı görüşmenin görüntülerinin ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti.

Gizli tanık Munzur’la ifadesini değiştirmesi için gizli görüşme yaptığı ileri sürülen Ersin, bu görüşmeyi önce inkâr etmiş sonra kabul etmişti.

Eski Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, bu görüşmeyi hukukî bir skandal olarak nitelendirmişti.

(Yozgat Muhabir)