23 Kasım 2009 Pazartesi

Yozgat’ın jeotermal kaynakları görücüye çıktı

Yozgat’taki yatırım imkânlarını değerlendirmek üzere gelen yerli ve yabancı yatırımcıların yanı sıra, çeşitli bakanlık yetkililerine Yozgat’ın jeotermal enerji kaynaklarını gezdiren AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Yozgat’ın sürekli göç veren bir il olduğunu belirterek, yapılacak yatırımlar ve açılacak iş sahalarıyla göçün durdurulmasını, Yozgatlının Yozgat’ta iş bulmasını istediklerini söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışından yatırımcılarla çeşitli bakanlıkların yetkilileri, bu gün Yozgat Valiliği’nde 20 dakikalık sunumu izleyip teknik bilgiler aldıktan sonra, Sorgun, Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerindeki jeotermal kaynaklarını gezerek incelemelerde bulundular.

Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre, Yozgat’taki yatırım imkânlarını yerinde incelemek üzere gelen heyette; yurtiçi ve yurtdışından gelen yatırımcıların yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nden gelen temsilciler yer aldı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ile birlikte Yozgat’a gelen heyet, önce Yozgat Valisi Amir Çiçek’i ziyaret etti. Vali Çiçek, yurtiçi ve yurtdışından gelen müteşebbisleri Yozgat’a yatırım yapmaya davet etti.

Yozgat’ın yeraltı kaynakları ve özellikle jeotermal enerji bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Çiçek, “İlimizde genelde sıcak sular sadece tedavi amaçlı kaplıcalarda kullanılmaktadır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla konut ısıtılması ve seracılıkta da kullanılmaya başlanmıştır” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ise, Yozgat’ın sürekli göç veren bir il olduğunu belirterek, yapılacak yatırımlar ve açılacak iş sahalarıyla göçün durdurulmasını, Yozgatlının Yozgat’ta iş bulmasını istediklerini söyledi. Bu konuda özellikle jeotermal enerjinin seracılık, tarım, hayvancılık ve termal turizmde kullanılarak yeni istihdam alanlarının açılması konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Coşkun, “Bu gün yerli ve yabancı yatırımcılara Yozgat’ı ve Yozgat’ın jeotermal alanlarını tanıtacağız. İnşallah bu gezi ve tanıtım Yozgat için verimli olur” diye konuştu.

Valilik Toplantı Salonu’nda Yozgat’ı tanıtan 20 dakikalık sinevizyon gösterisinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda katılımcılara jeotermal kaynaklar hakkında teknik bilgiler verildi. Heyet daha sonra Sorgun, Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerinde bulunan jeotermal kaynakları gezip, yetkililerden bilgi aldı.