14 Kasım 2009 Cumartesi

TSO Başkanı Özışık: Yozgat’taki resmî kurumlar, malzeme alımlarının çoğunu başka illerden yapıyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Yozgat’taki resmî kurumların malzeme alımlarını genellikle başka illerden yaptıklarına işaret ederek, açılan ihalelerden Yozgat esnafının da haberdar edilmesini istedi. Özışık, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak, doğrudan temin yolu ile yapılacak alımları TSO internet sitesinden esnaf ve sanayicilerimize duyurmak istiyoruz” dedi.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, ildeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileriyle bir toplantı yaparak, ekonomik krizden önemli ölçüde etkilenen sanayici ve esnafın toparlanması için alınabilecek tedbirleri masaya yatırdı.

Yaşanan ekonomik krizin, Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’taki esnaf ve sanayiciyi de olumsuz yönde etkilediğine işaret eden Özışık, Yozgat’taki resmî kurumların malzeme alımları için açılan ihalelerden Yozgat esnafının da haberdar edilmesini istedi. Özışık, şunları söyledi:

Alımların çoğu Yozgat dışından yapılıyor

“Ekonominin tekrar canlandırılması için bir dizi çalışmalar yapılması gerekmektedir. İlimizde birçok resmî kurum, doğrudan temin yolu ile alım yapmaktalar. Ancak bu alımların birçoğu il dışından temin edildiği için Yozgatlı esnaf ve sanayicinin eline bir şey geçmemektedir. Bu da ekonomimizi olumsuz etkilemektedir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, doğrudan temin yolu ile yapılacak alımları TSO internet sitesinden esnaf ve sanayicilerimize duyurmak istiyoruz. Resmî kurumların yapacağı alımlardan Yozgatlı esnaf ve sanayicilerin bilgisi olursa, bizim esnafımız da bu doğrudan teminlere katılır ve teklif verir. Resmî kurum da kendisine uygun olan teklifi kabul eder.”

Başkan Özışık, katılımcılara, hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi, jeotermal kaynakların değerlendirilmesi, İş Geliştirme Merkezi’nin son durumu hakkında bilgi verdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.