14 Kasım 2009 Cumartesi

Önce mısır kurutma tesisi, sonra salça fabrikası

Şefaatli Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Zeki Akbulut, ilçede önce mısır kurutma tesisi kuracaklarını, daha sonra da salça fabrikası kurmak için çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Akbulut, “Üretilen mısır, mısır kurutma tesisinde kurutulurken, domates de salça fabrikasına verebilecek. Böylelikle alım garantili ürünler üretilmiş, çiftçimiz daha fazla kar etmiş olacak” dedi.

Şefaatli Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Zeki Akbulut, ilçede buğday ve pancara alternatif ürün olarak mısır ekimini yaygınlaştıracaklarını belirterek, şu açıklamada bulundu:

“İlçemizde çiftçilerimiz daha önce mısır ektiler, çok iyi de verim aldılar. Ancak kurutma işini yapamadıkları için zarar ettiler. Çiftçilerimizin zarar etmemesi, buğday ve pancara alternatif olarak mısır ekilmesi için, oda olarak mısır kurutma tesisi kurmaya karar verdik.”

Tesisin yaklaşık olarak 200 bin Lira’ya mal olacağını ifade eden Akbulut, “Tesis için arsa aldık, yakın bir zamanda çalışmalara başlanacak. Oda olarak daha önce saatte 3 ton eleme yapan selektör kurmuştuk. Mısır kurutma tesisinden sonra da salça fabrikasının kurulması için çalışma yapacağız” diye konuştu.

Şefaatli ilçesinde 6 bin kayıtlı çiftçinin bulunduğunu belirten Akbulut, ilçenin verimli topraklara sahip olduğunu, Gelingüllü Barajı sayesinde de büyük miktarda arazilerin sulanabildiğini söyledi. Akbulut, bu sulanabilir arazilerde mısır ve domates üretimi yapmayı planladıklarını belirterek, “Üretilen mısır, mısır kurutma tesisinde kurutulurken, domates de salça fabrikasına verebilecek. Böylelikle alım garantili ürünler üretilmiş, çiftçimiz daha fazla kar etmiş olacak” dedi.