2 Kasım 2009 Pazartesi

“Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun temelini 15-20 gün içerisinde atabiliriz”

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Sarıkaya ilçesine yapılacağına dair 2 yıl önce söz verdiğini belirttiği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun temelinin 15-20 gün içerisinde atılabileceğini söyledi. Yüksek okulun yaklaşık 12-13 milyon Liraya malolacağı belirtiliyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi’ne bağlı olarak Sarıkaya ilçesine yapılması planlanan yüksek okul konusunda, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül başkanlığında Sarıkaya Mehmetoğulları Otel’de bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Yukarısarıkaya Belediye Başkanı Mevlüt Ayhan, Karayakup Belediye Başkanı Necati Karaarslan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sarıkaya’nın gelişme imkânı olan ilçeler arasında olduğunu belirterek, “6 aydır ilçemizin çevresinde çok büyük bir çalışma var. Bölünmüş yol çalışmaları sürüyor, Jeotermal enerji sürüyor” dedi. Dönmez, Sarıkayalılara, ilçenin geleceği ile ilgili konularda siyasî düşüncelerin bir tarafa bırakılıp el birliğiyle hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise, ilçeye yapılan hizmetlerde milletvekili Abdulkadir Akgül’ün büyük destekleri olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül de, yapılan toplantının siyasi bir amacının olmadığını belirterek, “Tek amaç siyasî partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız ve esnafımızla el birliği yaparak Sarıkaya’yı diğer ilçeler seviyesine getirebilmektir” dedi. Akgül, Sarıkaya ilçesine yapılacağına dair 2 yıl önce söz verdiğini belirttiği yüksek okulun temelinin 15-20 gün içerisinde atılabileceğini söyledi.

Sarıkaya’ya kurulması planlanan ve yaklaşık 12-13 milyon Lira’ya malolması beklenen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu için, Sarıkaya Belediyesi tarafından TOKİ konutlarının yanındaki 150 dönümlük arazinin okula tahsis edildiğini ve Bozok Üniversitesi’ne teslim edildiğini söyledi.

Akgül, “Biz bu sene öğrenci alacaktık, fakat hastanemiz yetersiz olduğu için bu sene başaramadık. Ama gelecek sene mutlaka öğrenci alınacak. Okul bitsin bitmesin herhangi bir okulun sınıfında biz bu öğrencileri yetiştirmeye başlayacağız. Hastanemizin kapasitesini yükselteceğiz, orda da uygulamalı dersler yapılacak. Ama her şeyden önemlisi okulumuzun temelini 15-20 gün içinde atacağız” diye konuştu.