5 Kasım 2009 Perşembe

Diyanet-Sen Yozgat Temsilciliği, Yozgat Şehit Aileleri Derneği’nin suçlamalarına cevap verdi

Kısa adı Diyanet-Sen olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası’nın Yozgat Temsilcisi Abdullah Köse, Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok’un Müftülük personeline yönelik suçlamalarına cevap verdi.

Din görevlileri olarak mezhepler, meşrepler, gruplar ve partiler üstü olduklarının altını çizen Köse, görevlerini meydanlarda değil, minberlerde, mihraplarda yaptıklarını; Kurtuluş Savaşı’nda ise Sütçü İmam olarak meydana indiklerini dile getirdi.

Zübeyir Altunok ne demişti?

Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, 30 Ekim Cuma günü düzenledikleri “Açılım’ı protesto mitingi”nde Kur’ân-ı Kerîm okunması için daha önce Yozgat Müftülüğü’nden bir din görevlisi istediklerini ancak bu isteklerine karşılık verilmediğini belirterek, Müftülük personeline yönelik ağır bir ithamda bulunmuştu. Altunok, “Çünkü para yoktu işin sonunda. Çünkü şehitlerimiz için Ramazan ayında mevlid okuttuk, para vermedik; onun için gelmediler diye düşünüyoruz” demişti.

Diyanet-Sen Yozgat Temsilcisi Abdullah Köse, Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok’un Müftülük personeline yönelik suçlamasının mahallî basında yer alması üzerine bir açıklama yaptı.

Mezhepler, meşrepler, gruplar ve partiler üstüyüz

Müftülük önünde bir araya gelen din görevlileri, hiçbir zaman hiçkimsenin hesaplarına dâhil olmadıklarını ve olmayacaklarını dile getirdiler.

Din görevlileri adına bir açıklama yapan Diyanet-Sen Yozgat Temsilcisi Abdullah Köse, Yozgat’ta görev yapan din görevlileri olarak, tertip edilen hiçbir yürüyüş ve mitingde, meydanlarda yer almadıklarını ifade etti.

Din görevlilerinin her türlü siyasî görüş, parti, gruplaşma ve kutuplaşmaların üzerinde bağımsız bir şekilde görev yaptıklarını ifade eden Köse, din görevlileri olarak hiçbir parti, mezhep, meşrep ve grubun yanında ve karşısında olmadıklarını; ayrılığı, bölünmeyi, tefrikayı, insanları ayrıştıracak, karşı karşıya getirecek hiçbir davranışı tasvib etmediklarini belirtti. Köse, bu tür organizasyonların içinde ve yanında yer almayışlarının sağduyu sahibi herkes tarafından da takdir edildiğini kaydetti. Köse, bu prensiplerini bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi. Köse, şöyle konuştu:

Biz görevimizi meydanlarda değil, minberlerde, mihraplarda yapıyoruz

“Bizler herkese ve her kesime hitap eden ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azab vardır” diyen bir peygamberin takipçileri olarak insanlarımızı ayırıma ve ayrışmaya götürecek hiçbir oluşumun, mitingin veya yürüyüşün parçası ya da destekçisi olmayız. Dün olduğu gibi bugün de birileri bizleri yanında yada aralarında görmek istemiş olabilirler; ama bizler görevlerini miting alanlarında, meydanlarda değil minberde, mihrapta gönüllerde köprü kurarak yapmaya kararlı olan din görevlileri ve de devlet memurlarıyız.”

Hiçbir zaman hiçbir yerde ücret talep etmedik

“Aslolan birilerinin bizi çağırması, yanlarında görmek istemesi değil, misyonumuza ve din görevlisine yakışacak yaklaşım sergilememizdir” diyen Abdullah Köse, Zübeyir Altunok’un “Para vermediğimiz için gelmediler” iddiasına tepki gösterdi. Köse, “Bu zamana kadar hiçbir zaman ve mekânda ücret talep etmedik ve takipçisi olmadık. Dün şehitlerimizin yanında biz vardık, bundan sonra da biz olacağız” dedi. Köse, şunları söyledi:

Biz meydana, Kurtuluş Savaşı’nda Sütçü İmam olarak indik

“Birilerinin kendisinin çalıp oynaması, ithamlarda bulunması bizi ilgilendirmiyor; ama kimse de bizleri kendi gaye ve hesaplarına dâhil etmesin. Şov, gösteriş, miting, grup, yürüyüş için meydanlara, alanlara inmedik, inmeyizde. Kurtuluş Savaşı’nda, Sakarya’da, Dumlupınar’da , Kahramanmaraş’ta, Sütçü İmam’lar olduk, meydanlara indik, destanlar yazdık; ama halkımızın hiçbir ferdini ne küçük gördük, ne de karşımıza aldık. Halkımızın doğumda, askere gidişinde, dügününde, ölümünde hep yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.”

Suçlamayı yargıya taşıyacağız

Köse, haklarında itham ve iftiralarda bulunanları insafa ve ispata davet ettiklerini belirterek, “Hakkımızı yargı önünde arayacağız” dedi.

(Kaynak: Merhaba Yozgat Gazetesi)