20 Kasım 2009 Cuma

Arap ortaklar şeker ihalesinden çekildi

İhaleye Savola ve Nesma ile birlikte girme kararı alan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Arap ortaklarının çekilmesiyle ihaleye tek başına teklif verdi.

Türkşeker'e ait Yozgat, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ihalesine Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin (TTKKMB) tek başına katılmak üzere teklif verdiği bildirildi.

TTKKMB tarafından oluşturulan konsorsiyum (şirketler birliği) içinde yer alan Suudi Arabistanlı Savola Group ve Nesma Holding firmalarının ihaleden çekilmesi üzerine, Merkez Birliği de yaşanan bu gelişme sonrasında ihaleye tek başına katılma kararı alarak bu yöndeki teklifini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na sunduğunu duyurdu.

TTKKMB Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım imzası ile yapılan açıklamada, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca ihale edilen C portföyündeki şeker fabrikalarının ihalesinde, daha önce Suudi Arabistan firmalarından Savola Group ve Nesma Holding ile birlikte oluşturulan konsorsiyum ile katılması konusunda hazırlık yapıldığı hatırlatıldı. Ancak konsorsiyum ortaklarının ihaleden çekilmeleri sebebiyle, TTKKMB olarak ihaleye tek başına katılmak üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na teklif verildiği ifade edildi.

(Kaynak: dunyagazetesi.com.tr)