19 Eylül 2009 Cumartesi

Yozgat Şehitliği MSB tarafından tescillendi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Şehitliği’nin Milli Savunma Bakanlığı tarafından tescillenerek devlet kayıtlarına geçtiğini bildirdi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, belediye tarafından tahsis edilen arsa üzerine oluşturulan Yozgat Şehitliği’nin bugüne kadar bakım onarım ve düzeninin belediye, valilik ve garnizon komutanlığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Şehitlerimiz bu vatan, bayrak ve millet için seve seve canlarını vermişlerdir. Bizler de şehitlerimize vefa borcumuzu yerine getirmeye, eksiklerimiz varsa onları tamamlamaya çalışıyoruz. Yozgat Şehitliği, daha önce tescilli şehitlik olarak kayıtlarda yoktu. Burasının bakımı, Belediyenin, Valiliğin ve Garnizon Komutanlığının özverili çalışmaları ile yapılmaktaydı. Bu çalışmaları bugüne kadar hep mahalli imkânlarımızla yapıyorduk. Şehit yakınları ve gazilerimiz, şehitliğin tescillenmesini ve Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması istediler. Biz de harekete geçerek Milli Savunma Bakanlığı’na teklifte bulunduk. Şu anda şehitlik olarak tescillendi, bütçesi oluşturuldu, bundan sonra burası devlet kayıtlarında bir şehitlik olarak gözükmekte ve şehitlik olarak anılacaktır.”

Yozgat Şehit Aileleri Derneği’nin Başkanı Zübeyir Altunok ise, şehitliğin tescillenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şehitliğin tescillenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.