27 Eylül 2009 Pazar

Öldürülüp toprağa gömülen işadamının kardeşi: Aracının Yozgat’ta yakılması mesaj niteliği taşıyor

İlyas K. adlı Özel Harekâtçı binbaşının elebaşı olduğu çete tarafından Gebze'den alınarak, Ankara'da iple boğulduktan sonra toprağa gömülen iş adamı Abdurrahman Sever'in kardeşi Mehmet Sever, “Aracının Yozgat’ta yakılması bir yerlere mesaj niteliği taşıyor. Cinayetin bütün yönleri ile araştırılmasını istiyoruz” dedi.

İstanbul Pendik'teki işyerlerinde İHA’ya açıklamalarda bulunan Mehmet Sever, cinayetin provokatif bir cinayet olduğunu söyledi. Sever, “Bu cinayet sıradan bir cinayet değil. Aracının Yozgat’ta yakılması, cinayetin işlendiği bölge, öldürülüş biçimi bir yerlere mesaj niteliği taşıyor. Cinayetin bütün yönleri ile araştırılmasını istiyoruz” dedi.

Abisi Abdurrahman Sever ile ilgili kamuoyunda dolaşan iddiaların cinayeti işleyenler tarafından tezgâhlandığını söyleyen Sever, “Abim hakkında sansasyonel haberleri de onlar çıkardı. Yapılmak istenen, verilmek istenen mesaj ortada. Bu olayın bu kadar sürede çözülmesi ve faillerinin yakalanması, bundan sonra bu tür cinayet işlemek isteyenler üzerinde caydırıcı etki yapacaktır” şeklinde konuştu.

Bu tür cinayetlerle toplumun kaos ortamına çekilmek istendiğini kaydeden Sever şunları söyledi:

“Bu cinayetle toplum bir yerle çekilmek isteniyor. Bizim ailemiz her yönüyle vatanına, milletine, bayrağına, bunu yapmayı planlayanlardan on kat daha fazla bağlı. Biz, bu vatanın bölünmez bütünlüğü için varız. Birileri bu ülkeyi karıştırmak için her türlü oyunu oynuyor. Ben bu konuya girmek istemiyorum, ama verilmek istenen mesaj ortada. Bu olayda yoğun provokasyon olduğunu görüyorum. Bizi kimse emellerine alet edemez. Bu noktada yanlış aile seçtiler, yanlış kişiye çarptılar.”

Abdurrahman Sever’in kaçırıldığı günün akşamı öldürüldüğüne işaret eden Sever, “Adlı Tıp Kurumu’nun ve zanlıların da ifadeleri bu yönde. Abim fidye amaçlı kaçırılmadı. Üç gün sonra telefon açıyorlar, bizi konuşturmadan telefonu kapattılar ve bir daha aramadılar” şeklinde konuştu.

Mehmet Sever, Gebze’de yüksek kârlı arazi satışı karşılığında iş adamlarından yaklaşık 10 trilyon tutarında para alan ve Abdurrahman Sever cinayetinin katil zanlıları arasında yer alan Mine Düztepe’nin abisini son dönemlerde çok rahatsız ettiğini de iddia etti. Sever, “Mine Düztepe’nin son zamanlarda abimi çok rahatsız ettiğini, illâ da yer göstermek için taciz ettiğini duyduk. Randevu istiyormuş; abim birkaç sefer randevu verip gitmemiş, küssün vazgeçsin diye. Rahmetli abim bir yakınımıza, ‘Bu kadından korkuyorum, bu kadın çok tehlikeli’ demiş” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İzmit’te kaçırıldıktan 10 gün sonra cesedi Ankara Elmadağ’da toprağa gömülü olarak bulunan Kürt kökenli işadamı Abdurrahman Sever’in aracı da, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yakılmış olarak bulunmuştu. Cinayeti gerçekleştirdiği ileri sürülen çete üyeleri arasında eski bir Özel Harekâtçı, eski bir yüzbaşı ve meslekten atılan uzman çavuşların bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Öldürülen işadamının cesedinin, Ankara Elmadağ’da, JİTEM’in kurucusu Cem Ersever’in cesedinin bulunduğu yere yakın bir yerde, bordo berelilerin eğitim yaptıkları bir alanda bulunmuş olması dikkat çekmişti.