16 Eylül 2009 Çarşamba

Kamu-Sen üyeleri hükümeti protesto etti

Yozgat’ta Türkiye Kamu-Sen üyesi 20 kişilik bir gurup, hükümetin kamu çalışanlarına 2010 yılı için vereceği 2,5+2,5 oranındaki maaş zammını, Atatürk Anıtı’nın önünde ayran ve simitle iftar yaparak protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi, memur maaşlarına yapılacak zammı “simit zammı” olarak nitelendiriyor ve bütün Türkiye’de “simit ve ayranla iftar” eylemi düzenliyor.

Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önünde Kamu-Sen üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Hükümetin memur maaşlarına yapmayı düşündüğü zam oranını çok düşük bulduklarını ifade etti.

Hükümetin maaş artış oranlarını memurlar için yüzde 2,5+2,5 emekliler için ise yüzde 1,8 olarak belirlediğini hatırlatan Bayrak, memur maaşlarına yapılması önerilen artışın enflasyon oranının bile altında kaldığını söyledi.

Bayrak, krizden zarar gören işverenlere verilen desteğin genel bütçede 60 milyar Lira tuttuğunu, Hükümetin buradan kaynaklanan bütçe açığını kapatmak için de memur maaşlarına düşük zam yapıp, ‘krizin bütün faturasını kamu çalışanlarına kestiğini’ söyledi.

Bayrak, bu gün oruçlarını simitle açarak, kamu görevlilerinin içinde bulunduğu zor şartları kamuoyuna anlatmak istediklerini dile getirdi. Bayrak, “Yetkililerin memuru anlayabilmesi için dört başı mamur sofrasından kalkarak, bizlerle birlikte bir kuru simitle günü geçirmesini beklemekteyiz” dedi.

Türkiye Kamu-Sen üyesi protestocu grup, daha sonra ezanın okunması ile birlikte ayran ve simitle oruçlarını açtılar.