16 Eylül 2009 Çarşamba

İKT Başkanı Prof. İhsanoğlu Yozgat’a geliyor

İslam Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Yozgat’ı ziyaret edecek.

Prof. İhsanoğlu, dedesi Hacı Aziz Efendi’nin yaşadığı tarihî konağı gezecek. İhsanoğlu, tarihî Hayri İnal Konağı’nda “Ramazan Sohbetleri”ne katılacak.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in davetlisi olarak Yozgat’a gelecek olan İhsanoğlu, 18 Eylül Cuma günü çeşitli ziyaretlerde bulunacak. İlk olarak Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Başer’i ziyaret edecek olan İhsanoğlu, daha sonra dedesi Hacı Aziz Efendi’nin ’nin yaşadığı tarihî konağı gezecek.

Akşam, Kent Park’ta onuruna verilecek iftar yemeğine katılması planlanan İhsanoğlu, iftar sonrasında tarihî Hayri İnal Konağı’na geçerek burada “Ramazan Sohbetleri”ne katılacak.

İhsanoğlu’nun Yozgat ziyaretinden bir gün önce İstanbul’da Filipinler Devlet Başkanı Gloria Arroyo ile bir araya geleceği, görüşmede İKT’nin ara buluculuğunda Filipin Hükümeti ile Moro Müslümanları arasında süren barış görüşmelerinin ele alınacağı kaydedildi.

Aynı günün akşamında ise İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile özel bir iftar yemeğine katılacak.