27 Eylül 2009 Pazar

Yerköy’de düğün dönüşü silahlı kavga: 3 yaralı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bir düğün töreni sonrasında otomobil park etme meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 2’si ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı. Zanlı K.P., Jandarma ekibi tarafından yakalandı. Yerköy Devlet Hastanesi’nde muayeneden geçirilen K.P’nin aşırı derecede alkollü olduğu belirlendi.

Yerköy ilçesinin Arifeoğlu Köyü’nde Ali Sarı’nın düğün törenine katılan davetliler, Şefaatli ilçesindeki kız evinden gece saat 03.30 sıralarında konvoy halindeki araçlarla köye döndü. Düğün konvoyundaki araçların evinin çevresindeki yol ve sokağa park edildiğini gören K.P. isimli kişinin, evinden çıkarak, “Niye buraya park edip insanları rahatsız ediyorsunuz?” diyerek, düğün sahipleriyle tartıştıktan sonra evine döndüğü, yaklaşık 20 dakika sonra ise elinde tabancayla tekrar çıkarak, kalabalığa doğru ateş ettiği ileri sürüldü.

Açılan ateş sonucunda yaralanan damadın kardeşi 23 yaşındaki Erkan Sarı, amcasının oğlu Yusuf Sarı ve eniştesi 20 yaşındaki Barış Can, Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Durumları ağır olan Erkan ve Yusuf Sarı, yapılan ilk müdahaleden sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Zanlı K.P., Jandarma ekibi tarafından yakalandı. Yerköy Devlet Hastanesi’nde muayeneden geçirilen K.P’nin aşırı derecede alkollü olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.